Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 65. érettségi találkozójukat ünnepelték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. szeptember 14. 15:45
65. érettségi találkozójukat ünnepelték
A vidám nosztalgiázásra kilenc embert vártak az egykori Erkel Ferenc állami iskola osztályából

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Érettségije 65. évfordulóját ünnepelte Gyulán egy örökifjú diákcsapat szeptember 14-én. A vidám találkozón az egykori osztály valamennyi ma is aktív tagja megjelent, volt aki Jászberényből érkezett a délelőtti nosztalgiázásra.
 
– Vegyesen szomorú és vidám események ezek – mondta el a szervezők egyike Simándi Béla, aki azt is elárulta, hogy annak idején 39-en voltak az osztályban, és nagy örömünkre szolgál, hogy a 65. találkozón még egy tanáruk is ellátogatott az eseményre.
 
– Tegnap jöttem haza Malagából – mondta az egykori testnevelő, Kovács István. – Hármasugrásban indultam egy világversenyen – tette hozzá a most 90 éves nyugdíjas.
 
– Nagyon rosszcsont osztály voltunk – mondja a csapat másik tagja, de végül mindannyian megálltunk a helyünket az életben, talán egy kicsit amiatt is, mert nagyon jó volt az osztályfőnökünk. Annak idején az osztályfőnöki órák nagyon haladó szellemben teltek, mindenféléről tudtunk vele beszélni. Amikor valamilyen csínyt követtünk el, azok néha számára is olyan viccesek voltak, hogy egyszerűen nem tudott haragudni ránk – emlékezett vissza az idős résztvevő. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Én a feleségemet is az osztályfőnök segítségével választottam, legalábbis közvetve – mondta el egy másik egykori osztálytárs. – Mindig a fejemben járt, amikor az egyik osztályfőnöki órán azt mondta a tanárunk, hogy széles csípőjű nőt válasszunk, mert ők tudják biztonságosan kihordani a gyerekeket. Még a fiamnak is elmondtam a tanári jó tanácsot – tette hozzá az iskola egykori tanulója.
 
A jó hangulatú délelőtti beszélgetésen rengeteg vidám történet felelevenedett. A tanár urat arról is megkérdeztük, hogy emlékszik-e még a fiatalokra, vagy ennyi év után nehéz már az arcokat a nevekkel összekapcsolni. 
 
– Igen, rengeteg arcra emlékszem, de ha mondják a nevüket, akkor biztosan beugrik még ennyi év után is az egykori nebuló – mondta el a nyugdíjas testnevelő.
 
A nosztalgiázásra ez alkalommal kilenc vendéget vártak. A csapat tagjai elmondták, hogy minden öt évben megrendezik a találkozót már a kezdetek óta. Azt mondják: öt év múlva is szeretnének találkozni, akkor már 90 évesen. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)