Kevesen ismerik a padlizsánt, ezért változó az érdeklődés a zöldség iránt – nyilatkozta lapunknak az egyik piaci árus.
A helyi termelő elmondta: a padlizsánból többféle finomságot lehet készíteni, a legtöbben rántani vagy tölteni viszik, de ízletes pástétom is készíthető belőle.
Mint megtudtuk, a tojásgyümölcs stabilan tartja az árát, a zöldség kilója 250 forinttól egészen 350 forintig terjed. Az árat a méret és a minőség is befolyásolja. Nagyobb mennyiséget azok vásárolnak a törökparadicsomból, akik pástétomot vagy zakuszkát készítenek belőle. Olyan termelő is akadt, aki több mint negyven kilogrammot adott el egyetlen vevőnek.
Érdeklődésünkre felhívta a figyelmet arra, hogy a burgonyafélék családjába tartozó növény értékes vitaminokat, ásványi anyagokat és sok rostanyagot tartalmaz.
A padlizsán az első fagyokig lesz elérhető a standok kínálatában.