Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közösen vigyázzák a fürdőváros rendjét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2018. augusztus 01. 16:35
Közösen vigyázzák a fürdőváros rendjét
Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség munkatársai magyar rendőrökkel teljesítenek szolgálatot Gyulán

A korábbi évekhez hasonlóan idén is járőröznek román rendőrök a Békés megyei fürdővárosban. Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség két-két rendőre július 30-a és augusztus 26-a között dolgozik együtt magyar kollégáival Gyulán.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményéből megtudtuk, a járőrök elsősorban a turisták által gyakran látogatott belvárosban, a vár környékén és a fürdőben teljesítenek közös szolgálatot a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársaival.

Az elmúlt évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy a román turisták örömmel fogadják, ha hazájuk rendőrei anyanyelvükön nyújtanak útbaigazítást, adnak tájékoztatást, vagy ismertetnek velük magyar jogszabályokat. A közös szolgálatellátás lehetőséget ad arra is, hogy a két ország rendőrei tapasztalatot cseréljenek, megosszák egymással a határ menti területek közbiztonságával kapcsolatos ismereteiket, információikat.

Ugyanebben az időszakban Romániában is működik közös magyar–román járőrszolgálat. Arad megye több településén július 30-tól augusztus 26-ig heti váltásban teljesít szolgálatot két Békés megyei rendőr azért, hogy a magyar állampolgárokat segítsék.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)