Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kárpát-medencei Irodalmi Gálát rendeznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2018. augusztus 01. 13:00
Kárpát-medencei Irodalmi Gálát rendeznek Gyulán
Programajánló

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Kamaraterem

Augusztus 5-én, vasárnap 19 órától Székely Csaba MaRó című vígjátékát a marosvásárhelyi Yorick Stúdió viszi színre. A belépő 1800 Ft.

Tószínpad

Augusztus 2-án, csütörtökön 20.30-tól a Móricz Zsigmond novellája alapján készült, Barbárok című táncszínházi előadást mutatja be a Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes. Augusztus 4-én, szombaton 20.30-tól a Gyulai Várszínház a Kolozsvári Magyar Operával közösen mutatja be az Orbán János Dénes Búbocska című meseregényéből készült ördögmusicalt Béres László rendezésében. Augusztus 9-én, csütörtökön 20.30-tól Szép Ernő Vőlegény című vígjátékát viszik színre.

Harruckern tér

Augusztus 8-án, szerdán 19 órától az Energy Dance Cool Hiphop Táncszínház táncosai lépnek fel a téren.

Várkert

Augusztus 4-én, szombaton a Nevess! Ints! Bábcsoport előadása szórakoztatja a kicsiket. Augusztus 7-én, kedden 23 órától a Termimámor zenekar ad koncertet.

Művelődési központ

Augusztus 2-án, csütörtökön 17 órától a VANmeSe című zenés előadásra várják a kicsiket és a nagyokat. A belépőjegy 1400 forint. Augusztus 3-án, pénteken 20.30-tól a Ion Luca Caragiale műve alapján készült, Zűrzavaros éccaka című komédiát láthatja a nagyérdemű. A belépőjegy 2400 forint. Augusztus 9-én, csütörtökön 18 órától a Micimackó című mesejátékot adja elő a Békéscsabai Jókai Színház.

Várszínpad

Augusztus 6-án, hétfőn 20.30-tól rendezik meg a Kárpát-medencei Irodalmi Gálát. Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gálaestjén többszörösen díjazott szerzőket és friss kötetes fiatal tehetségeket hallhatnak az érdeklődők. Augusztus 8-án, szerdán 20.30-tól a William Faulkner Míg fekszem kiterítve című regénye alapján készült előadását mutatja be a Sztalker Csoport.

Világóra

Augusztus 6-án, hétfőn 19 órától a Téglás zenekar népzenei koncertje és táncház várja a ropni vágyókat.

Református templom

Augusztus 7-én, kedden 18 órától az Aradi Filharmónia Kamarazenekara ad koncertet.

Gyulai vár

A Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiváljának első estéjén, augusztus 16-án 20 órától ismét megrendezik a Minden Magyarok Borai elnevezésű borestet. A rendezvényen a Vajdaság, azon belül a Szerémség boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők két meghívott borász, Maurer Oszkár és Sagmeister Ernő segítségével. Az est házigazdája Ambrus Lajos József Attila-díjas író lesz. Asztalt foglalni előzetesen a var@gyulakult.hu címen, a 06-66/650-218-as telefonszámon vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában lehet. Jegyek a rendezvény estéjén a helyszínen válthatók. A belépő 5000 Ft.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)