Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harminc éve sem szerettük a savanyú sört

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.MAGAZIN • 2018. július 05. 22:00
Harminc éve sem szerettük a savanyú sört
Olvasson velünk régi gyulai híreket!

Szavatossági bajok régen is voltak. Az igények azonban sokkal szerényebbek voltak. A nyári forróságban egy behűtött Kőbányai tökéletesen megfelelt. A zöld üvegeset pedig valami különös legenda övezte. Ez az egyszerű munkásélvezet egy papír húszasból kijött. A gyerekek két bélásért fagyit, hatért pedig LEO jégkrémet kaptak, de a dobozos LEO néhány fillérrel drágább volt a pálcásnál.

 

 

Szavatosság...

A nyugdíjas háziasszony a boltban – szinte mindennap idejár vásárolni – pénteken fedezi fel, lehet kőbányai sört kapni. Felrémlik előtte, mintha látta volna a „sörös” autót a hét elején az üzlet előtt, de ez csak egy emlékezet-villanás, örül, hogy most van, meglepheti férjét. Három üveg sörrel tér haza.

Ebéd után bontják fel az egyiket, s bizony a sör – szaknyelven szólva – törött, s kóstolás után kiderül, ihatatlanul savanyú is. Nézik a címkét (csak az egyik üvegen van). Ennek tanúsága szerint a sör még egy napig jó. Csakhát nagy meleg van, s a kőbányai 8 napos szavatossági ideje már nem egyszer mondott csődöt a nyári időszakban. (No’ és a címke, azt ragaszthatják bármikor – ha egyáltalán az üvegen marad.)

Visszavigyék-e a rossz sört a boltba – tanakodnak. Ügy döntenek, nem érdemes kitenniük magukat egy eleve „vereséges” helyzetnek. Az asszony azonban szombaton újra vásárol a boltban, és csendesen megjegyzi: a tegnapi sör, amit vettem, romlott volt… A pénztárosnő fel sem tekint, megrándítja a vállát, s úgy mondja: érdekes, pedig csak ma jár le a szavatossági ideje.

– NZ –

(Gyulai Hírlap, 1988. augusztus 5.)

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)