Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 400 vízügyi szakember érkezett Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. július 04. 15:45
Több mint 400 vízügyi szakember érkezett Gyulára
A fürdővárosban tartják a Magyar Hidrológiai Társaság vándorgyűlését

Gyulán tartják a Magyar Hidrológiai Társaság 36. Országos Vándorgyűlését július 4–6. között, az ünnepélyes megnyitót július 4-én rendezték meg az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az esemény előtt Bak Sándor, az MHT Békés Megyei Szervezetének elnöke számolt be lapunknak a programról.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A Magyar Hidrológiai Társaság nagy hagyományokkal rendelkező szervezet, amely a vízgazdálkodás kérdésköreivel foglalkozik – mondta el Bak Sándor. Megtudtuk, hogy a szervezet tavaly ünnepelte megalapításának századik évfordulóját. Legfontosabb rendezvényük az az éves vándorgyűlés, amelynek idén Gyula városa ad otthont, és ahová nagyjából 400-450 vízügyi szakembert vártak.

– A szakemberek plenáris ülésen és különböző szekcióüléseken foglalkoznak a vízgazdálkodás aktuális kérdéseivel és feladataival – emelte ki Bak Sándor, majd hozzátette, hogy az érintett témák között szót ejtenek majd globális kérdésekről, az árvízvédekezésről, a vízellátásról és a vízminőség-védelemről is.

A művelődési központ földszintjén különböző standokat találhatnak az érdeklődők, ahol az ország különböző pontjairól érkezett szakmai kiállítók mutatják be a vízgazdálkodással kapcsolatos eszközeiket, gépeiket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A vándorgyűlés megnyitóünnepsége egy régi hagyománnyal kezdődött: behozták a nagyterembe a hidrológiai társaság zászlaját. Elsőként Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: megtisztelő számukra, hogy a vízügyi szakemberek Békés megyét választották a gyűlésük helyszínének.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, hogy Gyula nem véletlenül viseli a vizek városa jelzőt, hiszen a Körösök letörölhetetlen nyomot hagytak rajta, még az utcahálózat is a folyó egykori ágainak medreit követi. Hozzátette, hogy a fürdővárosban hagyományosan nagy megbecsülés övezi a kultúrmérnöki szakmák képviselőit, beleértve a vízügyi szakembereket is.

Kling Zoltán, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője elmondta, hogy a Magyar Hidrológiai Társaság szellemiségének alapját az immár több mint százéves története során az adta, hogy a vízzel foglalkozó szakemberek megtalálták egymást a társaságon belül.

A Békés Megyei Önkormányzat alelnöke, Várfi András is köszöntötte a gyűlésen résztvevőket, majd Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke mondott köszönetet a hidrológiai társaságnak, amellyel nemrégiben szakmai együttműködést kötöttek . Utolsóként Rung Attila, a kamara vízgazdálkodási és vízépítési tagozatának alelnöke köszöntötte a vendégeket, majd megkezdődött a vándorgyűlés szakmai programja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)