Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ivóaludttejjel kényeztetik a gyulaiakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.MAGAZIN • 2018. július 03. 21:00
Ivóaludttejjel kényeztetik a gyulaiakat
Olvasson velünk régi gyulai híreket!

Ma talán okostejnek hívnák. A Gyulai Tejporgyár a rendszerváltás hajnalán dobta piacra az ivóaludttejet. Ekkoriban a tej élet, erő és egészség volt. Ma már ez bizonytalan. Az egykori híradások arról nem számolnak be, hogy a városlakók hogyan fogadták az új terméket. A 68 évet megélt gyárat 1936-ban alapították, s az ország első tejporgyára volt. Harminc éve pedig nem volt olyan gyulai oskolás, aki nem járt volna ott gyárlátogatáson. Elbizonytalanodtam így a végére, lehet, hogy a „növényi tej” inkább az okostej.  

 

 

Új termék: ivóaludttej

Az 52 éves tejporgyár az utóbbi években dinamikusan fejlődött, feladatait túlteljesítette. Ez történt az idén is, mivel az első félévi tervük 23 millió forint volt, amit 30-ra teljesítettek.

Nemrégiben kezdték el a tejcrumb gyártását, amely édesipari termék alapanyaga. Az idén ebből 630 tonnát gyártottak három budapesti és a Szerencsi Csokoládégyár számára. A takarmánytápok termelése is nőtt, a BBS-ből a tervhez viszonyítva 128 százalékot teljesítettek. Áprilistól kezdve gyártják az ivóaludttejet, amely a joghurthoz hasonló, de olcsóbb termék, fél literes kiszerelésben kapható városunk néhány üzletében. Nemigen ismerik még a vásárlók, ezért azt tervezik, hogy nagyobb boltjaikban kóstolóval egybekötött bemutatót rendeznek. A közeljövőben megkezdik a kazein (ragasztó) gyártását, amely gazdaságos termék. Egyelőre évi 200 tonnát gyártanak, de ezt az igényekhez módosítják.

A szállítási üzemág is „beállt a sorba”, eredményesen gazdálkodik. Felesleges kapacitásukat idegen fuvar vállalásával kötik le. Javítóműhelyüket korszerűsítették, gépeket, berendezéseket vásároltak. Minden igényt kielégítő szociális létesítménnyel gazdagodtak. Hamarosan hozzákezdenek egy ezer négyzetméteres raktár építéséhez, amely raktározási gondjaikon enyhít.

O. P.

(Gyulai Hírlap, 1988. augusztus 5.)

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)