Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szellemi tulajdonjogok védelméről kezdődött nemzetközi konferencia Budapesten

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. június 26. 11:30
Szellemi tulajdonjogok védelméről kezdődött nemzetközi konferencia Budapesten
Több mint 40 ország bűnüldöző hatóságainak, jogtulajdonosainak, iparági szervezeteinek és egyetemeinek képviselői osztják meg tapasztalataikat

Szellemi tulajdonjogok védelméről szóló nemzetközi konferencia kezdődött kedden Budapesten a hamisítás elleni hatóságok részvételével – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel. 

 A kétnapos rendezvényt az Europol a NAV-val, a Nemzetközi Hamisítás Elleni Koalícióval (International AntiCounterfeiting Coalition - IACC) és az Underwriters Laboratories-zal (UL) közösen szervezi. Az eseményen több mint 40 ország bűnüldöző hatóságainak, jogtulajdonosainak, iparági szervezeteinek és egyetemeinek csaknem 400 képviselője osztja meg a tapasztalatait és a jó gyakorlatokat – írták. 

A NAV hangsúlyozta, hogy a szellemi tulajdon elleni bűncselekmények veszélyeztetik a környezetet, az EU polgárainak egészségét és biztonságát, emellett a vállalkozások bevételének csökkentésével és a kereskedelem hátráltatásával munkahelyek megszűnését okozhatják. Fontosnak nevezték a fogyasztók védelme mellett az érintett bűnözői hálózatok azonosítását, hiszen – mint írták – a hamisításból származó bevételek a szervezett bűnözés más formáit, többek között a kábítószer- és emberkereskedelmet finanszírozhatják. 

A közlemény szerint az Europol igazgatója, Catherine De Bolle határokon átívelő válaszok kidolgozására is lehetőséget lát a rendezvényen. A hatóságok nemzetközi együttműködését szorgalmazta a NAV bűnügyi főigazgatója is. Vankó László szerint világszerte figyelni kell a kiberbűnözés új jelenségeire, az új technológiák és a közösségi média hatásaira. Bob Barchiesi, az IACC elnöke az érintettek közös fellépését szorgalmazva kijelentette, hogy a résztvevők nélkülözhetetlen eszközökhöz juthatnak a konferencián a bűncselekmények elleni küzdelemhez.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)