Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Olvasson velünk 30 éves gyulai híreket!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.MAGAZIN • 2018. június 24. 20:00
Olvasson velünk 30 éves gyulai híreket!
1988. június 17-én, kereken 30 éve jelent meg a Gyulai Hírlap mutatványszáma

Tisztelt Olvasó! Ön a Gyulai Hírlapot tartja kezében. Úgy véljük, örömmel nyugtázza minden helybéli ezt a tényt, hiszen közóhaj teljesült, újból van városunknak lapja – írja Pénzes Ferenc felelős szerkesztő a Gyulai Hírlap 1988. június 17-én megjelent mutatványszámában.

 

 

Ezen a napon lett újra önálló lapja városunknak. A Gyulai Hírlapot az ’56-os forradalom hívta életre. 1956. november 1-jén jelent meg az első lapszám. Az újság felelős szerkesztője Simonyi Imre volt. A forradalmi újságból mindösszesen tizenhárom lapszám jelenhetett meg. Később a Békés Megyei Népújság mellékleteként jelenhetett meg újra a Gyulai Hírlap.

Mit vár Ön a Gyulai Hírlaptól? – kérdezte Szőke Margit újságíró a mutatványszámban megjelent írásában.  

A városban lépten-nyomon tapasztalható: a helybeliek nagy várakozással tekintenek a Hírlap megjelenése elé. Szükséges-e a városi lap, illetve mit várnak tőle? Ezt kérdeztük néhány helybélitől. Kedélyes, középkorú hölgy: – Örülnék, ha a hír igaz lenne, mert hiába van megyei lap, sok helyi ügyes-bajos dolgot nem tud meg belőle az ember.

A Gyulai Húskombinátban foglalkoztak a gondolattal, hogy saját üzemi lapot indítanak. Most mégis inkább a Gyulai Hírlapba fektetik reményüket és pénzüket. Könnyű volt a döntés? – kérdeztük Zám András vezérigazgatót.

— Igaz, régen szerettünk volna már üzemi lapot, mert a vállalat nagy és több településen is vannak kirendeltségei. Olyan nagyon mégsem kellett dönteni, mert az üzemi lap csak egy néha-néha felvetődő elképzelés volt. Mert nem olyan egyszerű újságot indítani: költséges, és az engedélyezés…! Hallottam, hogy a város vezetői mennyit mentek a Gyulai Hírlap ügyében! Ezért megváltoztattuk el-képzelésünket. Ügy véljük, ha nem is rendszeresen, alkalmanként a kombinátról szerepelnek majd a városi újságban híradások.

A mutatványszámot ide kattintva pdf. formátumban letöltheti!

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)