Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tanévzáró és tagozatváltó ünnepséggel zárta az idei tanévet a Karácsonyi János iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. MAGAZIN • 2018. június 23. 15:45
Tanévzáró és tagozatváltó ünnepséggel zárta az idei tanévet a Karácsonyi János iskola
Száztizenhét diák végzett kiváló eredménnyel a katolikus tanintézményben

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Hatszáznyolcvankét gyermekre és fiatalra köszöntött rá az idei nagyvakáció a gyulai katolikus tanintézményekben. A Karácsonyi János iskola június 23-án a Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban tartotta meg tanévzáró és tagozatváltó ünnepségét.

Rendkívüli osztályfőnöki órákkal indult a nyolcadikosok utolsó iskolai napja a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium belvárosi épületében. A ballagók ezt követően indultak el batyuikkal a Nádi Boldogasszony-kegytemplomba, ahol előbb szentmisén vettek részt, majd meghallgathatták az évértékelőt, és átvették díjaikat.

Tracsek Oszkár káplán prédikációjában arra emlékeztette hallgatóságát, és főként az iskola tanulóit, hogy nem lehet egyszerre két úrnak szolgálni. Üzenetének lényegét arra építette fel, hogy gazdagnak az nevezheti magát, aki beengedi Jézust az életébe. Szentbeszédében a lelkész azt kérdezte híveitől, le tudnak-e mondani egy-egy nemes cél érdekében a számukra legfontosabb tárgyakról, tudnak-e áldozatokat hozni azért, hogy segítsenek a nélkülözőkön.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A mise után a ballagó nyolcadikosok versekkel és dalokkal búcsúztak el az általános iskolai évektől.

Az immár hagyományos tanévvégi számadást Petróczki Zoltánné igazgató foglalta össze. Az elsősökről azt mondta, valamennyien teljesítették a számukra előírt követelményeket. A gimnáziumi végzősök is jól haladnak, közülük hetvenheten lesznek túl jövő héten az érettségin: huszonketten előrehozott eljárásban, ötvenöten rendes menetben.

Az intézményvezető a nyolcadikosokat is megszólította. Úgy vélte, kiváló alkalom ez számukra, hogy átgondolják jövőjüket. Mérföldköveik előtt mindig figyeljenek arra, hogy a világ tele van csodákkal és szépségekkel, és ne feledjék, a nehézségek idején is mindig adott a továbblépési lehetőség. Azt kívánta, valósítsák meg azt a tervet, amit a teremtő nekik szánt, és mindeközben higgyenek abban, hogy tehetségesek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A katolikus fenntartású gyulai központú tanintézményekbe idén összesen hatszáznyolcvankét gyermek és fiatal járt, közülük nyolcvankilencen óvodába, kétszázharmincnégyen gimnáziumi osztályokba, a többiek általános iskolába.

Petróczki Zoltánné aláhúzta, a diákjaikkal kapcsolatos visszajelzések egyöntetűen pozitívak, és ezt az osztályzatok is alátámasztják, hisz kétszázhatvanhatan példás magatartással zárják az évet. A tanulók tanulmányi eredményeit nézve is csak dicsérő szavakat hallhattunk. A tájékoztató szerint ugyanis júniusig száztizenheten teljesítettek kiválóan: ötvennégyen jelessel, a többiek kitűnő minősítéssel vethetik bele magukat a nyárba. Osztályt mindössze négy tanulónak kell ismételnie.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Az igazgató a tanórákon kívüli programokról is beszámolt. Aláhúzta: mivel a gyermekek és a fiatalok kulturális nevelésére nagy hangsúlyt fordítanak, többször látogattak meg idén gyulai, környélbeli és budapesti múzeumokat, vettek részt helyi és fővárosi színházi előadásokon. A Határtalanul projekt keretében negyvenöt hetedikes jutott el Aradra, a Határtalanul Székelyföldre programnak köszönhetően pedig Székelykeresztúron tölthetett el néhány napot negyven fő.

Hogy megkönnyítsék a fiatalom pályaválasztását, számos gyárat és egyetemet is meglátogattak, de a természetjárást sem hanyagolták el.

Az évfolyamonkénti díjak kiosztása előtt a szülők is kaptak egy kis vigaszdíjat: őket azzal bátorították, hogy senki sem lehet tökéletes.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)