Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A diétázók, a cukorbetegek és a laktózérzékenyek is találnak maguknak fagylaltot Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 20. 17:05
A diétázók, a cukorbetegek és a laktózérzékenyek is találnak maguknak fagylaltot Gyulán
Van olyan cukrászda, ahol többféle édességet is kínálnak az ételallergiával élőknek

A tavalyi év nyarán városi fagylalttérképpel igyekeztünk kedveskedni olvasóinknak, most pedig annak jártunk utána, hogy kaphatók-e olyan fagylaltok a fürdővárosban, amelyet ételallergiások és táplálékintoleranciával élők is fogyaszthatnak. Jó hírünk van: a hagyományosak mellett számos különlegesség akad a cukorbetegeknek, a diétázóknak és a laktózérzékenyeknek is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Elsőként a Százéves cukrászdát, Kis Kézműves cukrászdát és a SelfIce cukrászdát működtető cégnél érdeklődtünk, ahol kérdésünkre elmondták: mindennap készülnek valamilyen cukormentes fagylaltkülönlegességgel.
 
Kiderült: az összes gyümölcsfagylaltjukat bátran ehetik a laktózérzékenyek, és mindennap legalább egy cukormentes és „mindenmentes” édességgel is készülnek üzleteikben. 
 
A Levendula fagylaltozóban és a néhány lépésre tőle álló Vilcsi fagyizóban paleofagylaltokat is árulnak több ízben. Utóbbiban tiramisu-, aloe vera, mangó- és csokoládéízben láttunk speciális hűsítőket.  
 
Mindkét helyen elmondták: valamennyi napon készülnek hasonló termékekkel. A Levendula fagylaltozóban az aznapi adag már ottjártunkkor, délben elfogyott. Ugyanitt azt is megtudtuk: nagyon gyorsan fogynak a cukor- és „mindenmentes” édességek, mert a legtöbben ezekből válogatnak.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Dobi fagylaltműhelyben cukormentes csokoládét kóstoltunk, és megtudtuk: itt is minden egyes nap van cukor- és tejmentes édességük is. A fagylaltokat a felkeresett üzletek közül a kis családi üzemben árulták a legolcsóbban, mindössze 170 forintért.
 
Végül pedig egy házilag is percek alatt elkészíthető receptet is ajánlunk azok számára, akik egészséges és finom fagylaltot fogyasztanának kalóriaszegényen, aromák és egyéb adalékanyagok nélkül.
 
A recept mindössze néhány perces: főzzünk össze két bögre málnát néhány percig eritritollal, és passzírozzuk, majd szűrjük le egy tálba. Ha kihűlt, jégkrémformában fagyaszthatjuk, vagy jégkockánként lefagyasztás után aprítógépben összetörhetjük és sorbet-ként kínálhatjuk. Tipp: ugyanezzel a módszerrel tej- és cukormentes, kávés semifreddo is készíthető. 
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)