Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hol fagyizzunk Gyulán?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • MAGAZIN • 2015. június 15. 09:00
Hol fagyizzunk Gyulán?
Belenyaltunk a legnépszerűbb gyulai fagyizók kínálatába
Beköszöntött a napsütéses idő és ezzel együtt a fagyiszezon. Újra hódolhatnak „szenvedélyüknek” a nyár legkedveltebb hűsítő finomságának szerelmesei. Körbejártuk a város legnépszerűbb „fagyilelőhelyeit”, hogy megtudjuk, milyen kínálat várja a fagylaltozni vágyókat Gyulán.
____Eredeti-fagyis.JPG

              benne vagyunk a fagyiszezonban

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

____Eredeti-IMG_3776.JPG

A Kézműves cukrászda idei újdonsága a ricottás-zöldfügés fagylalt

A Kézműves cukrászdában (Városház u. 21.) és a Százéves cukrászdában (Erkel tér 1.) 50-60-féle fagyit készítenek, melyek gombócát (4 dkg) 200 forintért mérik. Idei újdonságuk a ricottás, zöldfügés finomság, de hasonlóan különlegesnek számít a narancsos étcsokoládé, a Banán Joe, a spekuláció elnevezésű fahéjas kekszes fagyi vagy a különféle ízekben kínált diabetikus hűsítők. A felhozatal kedvenc ízei között a pisztácia, a Dolce Latte, a Velencei álom, a csokis keksz, a joghurtos és gyümölcsös édességek, valamint a klasszikusok – csokoládé, vanília – szerepelnek.

____Eredeti-IMG_3763.JPG

A Family fagyizóban prémium kategóriás fagylaltokat vehetünk

A Family fagyizóban (Kossuth Lajos u. 13., kiskörforgalomnál) ugyancsak 200 forintért vásárolhatunk egy gömb (5 dkg) fagylaltot. Itt 16-féle, prémium kategóriás ízcsoda közül válogathatunk, de a kínálat egy része hetente változik. A fagyik tartósítószer és színezék hozzáadása nélkül kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. A pultban gluténmentes készítményeket és különféle rétegezett fagylaltokat is találhatunk, köztük az epres sajttorta nevű ínyencséget. Az előbbiek mellett sokan választják a mogyorós-csokoládé, a meggyes-mákos, a bounty vagy a gyümölcs alapú fagyikat is.

Megkóstoltuk a fagylaltot a Hamburger bárban (Béke sugárút 1.) is. Itt 40-féle adalékmentes, igazi gyümölcsből, illetve természetes hozzávalókból készült finomsággal találkozhatunk. Az eredeti ízek között a tejbegríz, az angol puncs, a limonádé, a sajttorta és a málnás-csokis olaszkrém emelhető ki, de hasonlóan kelendőek a joghurtos és gyümölcsös desszertek. A Hamburger bárban vanília és csokoládé ízű csavart fagylaltot is választhatunk.

____Eredeti-IMG_3795.JPG

Itt a fagyiszezon

A Rondella terasz (a gyulai várnál) vendégei sem maradhatnak fagyi nélkül. A szórakozóhelyen 15-20-féle Carte d’Or hűsítővel szemezhetünk, melyeket 200 Ft/gömb (4 dkg) áron kínálnak. Egyebek mellett itt megkóstolhatjuk a tuttifruttis, a pisztáciás, a mogyorókrémes-csokoládés és a fehér csokis ízeket.
A Fagyi bárban (Kossuth tér 2., Sörpince mellett) 190 forintért 5 dkg-os gombócot nyalhatunk. Itt 65 íz váltakozik a 32 férőhelyes hűtőpultban, emellett 11-féle jégkását is készítenek. A bárban gluténmentes és laktózmentes fagyikat és gluténmentes tölcsért is vásárolhatunk. A hely legeredetibb hűsítői a sárgadinnye alapú Erkel duó és Erkel klasszik, valamint a pálinkafesztiválon arany oklevéllel minősített Gyulai Nyár. A családias fagyizóban a gyermekek a kékszilvás Hupikéket és a Kindert kedvelik leginkább.

____Eredeti-IMG_3787.JPG

A Korzó fagyizóban hatalmas adagokat kapunk

A Korzó fagyizóban (Eszperantó tér 1.) 190 forintért egy hatalmas, körülbelül 8 dkg-os adagot kapunk. A fagylaltozóban 30 különféle ízű hideg desszerttel várják a látogatókat, melyek olasz alapanyagok felhasználásával, helyben készülnek. Legújabb különlegességük a rózsa fagyi, de sokan kedvelik a rágógumi ízű Facebook, a Velencei Álom vagy a jól bevált csokoládé és vanília fagylaltot is.

60-70-féle, helyben készült fagyi fordul meg a Várkert terasz (Várkert u. 2.) pultjában. Itt 180 forintért mérik a gombócokat (6 dkg). A kínálat legnépszerűbb édességeinek a Velencei Álom, az Oreo, a házi krémes, a cukormentes és a 100 százalékos gyümölcsből készült finomságok számítanak. A hely egyik különlegessége a mézes-csokis Várkert fagylalt.

A Surinás cukrászdában (Ernyő utca 4.) 180 Ft/gombóc (4 dkg) áron 7-féle hagyományos íz közül választhatunk. A cukrászda felhozatalának egyik legkülönlegesebb gyöngyszeme a homoktövis fagyi, de a nyári melegben hasonlóan kellemes a szőlő vagy áfonya ízű hűsítő is. Itt a „legnépszerűbb fagylaltok versenye” abszolút győztese a puncs.

____Eredeti-IMG_3836.JPG

A Fanni cukiban 160 forintba kerül egy gombóc

A Fanni cukiban (buszpályaudvarnál) 160 forintba kerül egy gombóc (4 dkg). A 40-féle ízben variált kínálat ínyencségei közé a tejszínes-vaníliás Hupikék, a joghurtos-fehér csokis-epres Hello Kitty, valamint a különböző ízekben készített diabetikus fagylaltok tartoznak.

Utam végeztével, úgy éreztem, egy gombóc fagylaltot mindenképp meóznom kell. Magam a Fagyi bár Gyulai Nyár nevű különlegességét választottam, melyet – így utólag – bizton ajánlhatok mindenkinek, aki kicsit is szereti a pálinkát.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)