Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Kárpát-medence legkiválóbb erdészeinek versenye Gyula-Városerdőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. június 20. 16:25
Megkezdődött a Kárpát-medence legkiválóbb erdészeinek versenye Gyula-Városerdőn
Először tartja 149. vándorgyűlését az Országos Erdészeti Egyesület Békés megyében

Hivatalosan is megnyílt június 20-án délben a kétnapos Év Erdésze Verseny Gyula-Városerdőn. A megmérettetés döntője után az Országos Erdészeti Egyesület 149. vándorgyűlését is megnyitják városunkban.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A Kárpát-medence legkiválóbb erdészeinek találkozóját és versenyét Spiegel Endre, a DALERD Zrt. vezérigazgatója, Szentpéteri Sándor, az Országos Erdészeti Egyesület ügyvezető igazgatója, Puskás Lajos, a DALERD Zrt. oktatási igazgatója és Mészáros Attila területi fővadász nyitotta meg Gyula-Városerdőn, az erdészeti iskola kápolnájában az első közös „vadászebéd” után.

Puskás Lajostól lapunk megtudta, ez az első alkalom, hogy az Országos Erdészeti Egyesület Békés megyében tartja vándorgyűlését, amely immár a száznegyvenkilencedik. A Kárpát-medence minden szegletéből összesereglett erdészek országosnak nevezett versenye ezt megelőzően, június 20-án és 21-én zajlik, döntőjének eredményeit a második nap végén hirdetik ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A vetélkedőre összesen huszonhatan neveztek be, közülük négyen Erdélyből. A jelöltek sorszámot húztak, ennek alapján szerepelnek a versenybírók előtt. A próbatételek az első napon lövészettel kezdődtek, majd írásbelivel, vetített képes résszel és bizonyos preparátumok felismerésével folytatódnak a második napon. A terepverseny ezt követően indul el tizenegy helyszínen. Ezek mindenikét minden versenyzőnek forgószínpadszerűen végig kell járnia. Három kivétellel a csata határvonalai egybeesnek a parkerdőével, az időt csak a nagyobb távolságokon mérik.

A versenyzőket indulás előtt arra figyelmeztették, hogy bár a tájékozódásban a házigazdák nem tudnak hegyvidéki terepet biztosítani számukra, ne feledjék, hogy az Alföldön is el lehet tévedni.

A győztes egy éven át viselheti az Év Erdésze címet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)