Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A KSH megkezdi a 2021-es népszámlálás előkészítését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. június 20. 11:00
A KSH megkezdi a 2021-es népszámlálás előkészítését
A hivatal változtatna az eddigi adatfelvételi módszerén

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megkezdi a 2021-es népszámlálás előkészítését; a szervezet szerdától véleménykutatást végez, hogy felmérje, mit gondolnak az emberek a személyazonosító adat megkérdezésével történő népszámlálás lehetőségéről.

A legutóbbi két népszámlálás során nem vettek fel személyazonosító adatokat, egyedül a megkérdezettek lakcímét rögzítették, de később ezt is leválasztották a kérdőívek adatairól.

A KSH szerint azonban a személyazonosító adatok – így például a név – felhasználása lehetővé tenné az állami nyilvántartásokban rendelkezésre álló adatok átvételét, ezáltal a kérdőív rövidebb lehetne, és a megkérdezettek gyorsabban végezhetnének a válaszadással.

Az Európai Unióban egyedül Magyarországon és Szlovákiában nem szükséges semmilyen személyes azonosítót megadni a népszámlálás során. A KSH éppen ezért változtatna az eddigi adatfelvételi módszerén, és a következő hetekben fel kívánja mérni, mit szólnának ehhez a megkérdezettek.

A népszámláláskor felvett adatokat a KSH a feldolgozást követően a személyazonosító adattól megfosztva tárolná, az így kapott adatok közlésére pedig továbbra is kizárólag összesített formában kerülhetne sor, a személyek beazonosíthatatlanságát garantálva.

A KSH honlapján közzétett tájékoztatójában azt írta, hogy a július 22-ig zajló véleményfelmérés két csatornán történik. A válaszadók egy részét, 6 ezer embert összeírók keresnek majd fel, további 16 ezer ember pedig önálló internetes kitöltéssel vehet részt a felmérésben.

A válaszadás önkéntes és anonim, a kérdőív kitöltése 25-30 percet vesz igénybe – áll a KSH honlapján.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)