Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Friss kaláccsal, adományokkal és jó szóval fogadták Gyulán a Böjte-gyermekeket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. május 26. 12:42
Friss kaláccsal, adományokkal és jó szóval fogadták Gyulán a Böjte-gyermekeket
A fiatalok kirándulását helyi vállalkozások és magánszemélyek finanszírozták

Gyermeknap alkalmából látták vendégül városunkban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonának lakóit május 26-án. A jótettel az esélyegyenlőség megteremtésére és a nehéz körülmények között élő fiatalok megsegítésére is felszeretnék hívni a figyelmet a szervezők.

A Böjte-gyerekek és vendéglátóik

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Böjte Csaba ferences atya nagyszalontai gyermekei délelőtt érkeztek meg az Almásy-kastélyhoz, ahol Mikus Éva, Gyula város kiváló polgára a Gyulakenyér Kft. által felajánlott friss kalácsokkal várta őket. Fogadásuknál jelen volt még Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetője, Bagosi Sándor, a Dig-Build Kft. ügyvezetője és ifj. Bozó András, az Aqua Hotel képviselője.

A fiatalokat Fábián Tamás, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kommunikációs vezetője köszöntötte, majd átadta szót a kirándulás és a vendéglátás megjelent támogatóinak. Elsőként Mikus Éva kívánt kellemes időtöltést a csapat tagjainak, majd Dombi Ildikó fejtette ki gondolatait. Az ügyvezető elmondta, a kastély életében mindig gyakorlat volt a jótékonykodás, a tulajdonosok folyamatosan tettek azokért, akik a városban és a környéken éltek. Kiemelte, a látogatóközpont folytatni szeretné ezt a tradíciót, ezért külön öröm számukra, hogy az előző évi gyakorlathoz képest idén több partnerrel tudtak együttműködni. Úgy tűnik, hangsúlyozta Dombi Ildikó, egyre szélesedik a segítők köre, ami mögött városi összefogás áll, és hozzáfűzte: gyermeknap tájékán a jövőben is szeretettel várják majd a busznyi gyermeksereget Nagyszalontáról, és mindent meg fognak tenni azért, hogy jól érezzék itt magukat. A fiataloknak azt kívánta, legyenek jó tanulók, céljaik pedig teljesüljenek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az Aqua Hotel képviseletében ifj. Bozó András aláhúzta: nagyon boldogok, hogy csatlakozhattak az eseményhez. A gyulai szálloda alappillére ugyanis a szeretet, az öröm és a boldogság, erre utalnak az épület főhomlokzatán látható nagy színes kezek is. Azt jelképezik, hogy különbözők vagyunk, és hogy mindenki megérdemli a segítő kezet. Ifj. Bozó András a maga nevében a vendégeknek azt kívánta, teljen boldogságban minden Gyulán töltött percük.

Mikus Évától megtudtuk, a Böjte-gyermekeket nem csak a Gyulakenyér Kft. friss kalácsaival lepte meg, hanem sok-sok ruhaneművel és játékkal is, amiket Ausztriából sikerült elhoznia egy osztrák vállalkozónak köszönhetően. Emellett lapunknak elárulta, most éppen azt tervezi, hogy a látogatóközponttal együttműködve elvigye a gyermekeket az ausztriai Carnuntum Régészeti Parkba.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Dig-Build Kft. ügyvezetője, Bagosi Sándor kérdésünkre kifejtette, magánemberként vesz részt a jótékonykodásban, hisz nem tudott ellenállni Mikus Éva azon felvetésének, hogy a fiatalok útiköltségét fele-fele arányban fedezzék. Számára új ez a támogatási lehetőség, ám azonnal elvállalta.

A fiatalokat Gyulára elkísérő Gáspár Mária hivatásos nevelőszülő érdeklődésünkre kifejtette, ezúttal 46 gyermek és 5 felnőtt érkezett Gyulára, közülük néhányan már jártak itt a tavaly. Mivel remekül érezték magukat, alig várták, hogy visszatérhessenek, és bejárják a várat meg a kastélyt.

Az Aqua Hotel jóvoltából a műemlékbejárások után a csapat a szállóban fogyasztotta el ebédjét, majd a Gyulai Várfürdő felajánlásának köszönhetően lubickolással zárták a kirándulást.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)