Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elismerésben részesítette legsikeresebb diákjait a Gyulai Szakképzési Centrum

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. HÍREK • 2018. május 24. 13:45
Elismerésben részesítette legsikeresebb diákjait a Gyulai Szakképzési Centrum
Csaknem félszáz tanulót, ugyanennyi oktatót és több csapatot is kitüntettek

Ünnepélyes fogadás keretében részesítette dicséretben és díjban a szakmai versenyeken és sportvetélkedőkön kiváló eredményeket elért tanulóit és felkészítő tanáraikat a Gyulai Szakképzési Centrum. A Harruckern János középiskola dísztermében május 24-én csaknem félszáz sikeres diák és több nyertes versenycsapat vehette át jutalmát. A fiatalokat azzal bíztatták, hogy felkészültségükre szükség van a hazai munkaerőpiacon.

kovács zsuzsanna

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A gondolat, miszerint elismerésben kell részesíteni azokat a diákokat, akik országos versenyeken szép eredményeket érnek el, és azokat a tanárokat is, akik őket felkészítik, három éve született meg, mutatott rá megnyitóbeszédében Kovács Zsuzsanna, a GYSZC főigazgatója. Így idén már a harmadik alkalommal mondanak köszönetet munkájukért. Az intézményvezető úgy vélte, örvendetes, hogy évről évre nő a nagyszerűen teljesítő tanulók száma, és kiemelte: sikerélményre tanárnak, szakoktatónak, hallgatónak egyaránt szüksége van.

A főigazgató elsőként a pedagógusoknak köszönte meg, hogy időt és energiát nem sajnálva foglalkoztak tanítványaikkal, meglátták bennük a tehetséget, és felkészítették őket a versenyekre, majd a diákoknak is, hogy vállalták a megmérettetést, és mindazt, ami ezzel együtt jár. Nekik azt tanácsolta, használják ki képességeiket, fejlesszék, gyarapítsák tudásukat, és mindeközben ne veszítsék szem elől, hogy az eredményhez türelem, kitartás, céltudatosság és akaraterő kell.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kovács József országgyűlési képviselő arra hozott példákat, mennyire nagy szükség van ma Magyarországon a tisztességes, becsületes, jól képzett szakmunkásokra, amit Varga Mihály gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes is elismert május 23-án adott interjújában. A képviselő kifejtette, a magyar kormány rendkívül jól döntött, amikor elhatározta, hogy átszervezi és megerősíti a szakképzést, és megjegyezte: a továbbiakban a Nemzetgazdasági Minisztérium jogutódjaként működő Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik államtitkársága intézkedik majd az ügyben. Aláhúzta, minden jel arra mutat, hogy a társadalom kezdi megbecsülni a szakmunkát, és reményét fejezte ki abban, hogy a GYSZC végzősei megtalálják helyüket a felkészültségükre nyitott hazai munkaerőpiacon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az elismeréseket Tóth Zsolt, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Mészárosné Szabó Anna, a Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője, Jancsurák József, a GYSZC szakmai igazgató-helyettese és Papp Gáborné gazdasági főigazgató-helyettes nyújtotta át az országos szakmai és sportvetélkedőkön eredményt elért csaknem félszáz tanulónak, a csapatokban versenyzőknek és felkészítőiknek.

Somogyi Krisztián, a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny asztalos szekciójának „bronzérmese” és szakoktatója, Gróh András egy 60 ezer forint értékű céges ajándékcsomagban is részesült.

A fogadás süteményeiről és egyéb finom falatkáiról az intézmény szabadkígyósi pék tanműhelyének diákserege gondoskodott, a hangulatot pedig a GYSZC két tanulójának fellépése tette emelkedettebbé: Molnár Gergő szavalatával, Király Dominik klarinétjátékával tisztelte meg az egybegyűlteket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)