Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kézzelfogható hanganyaggal jelentkezik DOS

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O.Sz. • KULTÚRA • 2018. május 26. 14:00
Kézzelfogható hanganyaggal jelentkezik DOS
A gyulai rapper Álomidő című albumán tizenhárom szám hallható

Kézzelfogható lemezzel jelentkezik DOS. A gyulai rapper „hagyományos” CD-lemezével a digitális adathordozók hőskorszakára emlékezik. Domokos Viktor Álomidő című albumán tizenhárom szám hallható, és csaknem ugyanennyi közreműködő dolgozik a szólóanyagon. DOS 2015-ben már hallatta hangját első szólólemezén, és a gyulai Bi-Tang Flow formáció tagjaként is ismerhetik a műfaj rajongói. Vadonatúj korongján hétéves zenei munkáját foglalja össze.

 

 

– 2017 elején indultak el a lemez munkálatai. Rengeteg ötlettel vágtam neki, végül 20 zene készült el, amelyek közül 13 került rá a lemezre. A többit nem éreztem még elég kiforrottnak, azokon még dolgozni kell a jövőben. Fontosnak tartottam, hogy kézzelfogható példánya is legyen a hanganyagnak, talán mert a ’90-es években születtem, amikor még nem csak a gép előtt ültünk egyfolytában, és nem volt még ennyi online platform, ahol szinte már bármihez hozzá lehet jutni. Akkor nagyobb tisztelete volt még az előadóknak és a hanganyagoknak is – nyilatkozta a rapper.

A Gyulai Hírlapnak DOS elmondta, a gyulai stúdiójában íródnak a szövegek, és ott zajlanak a felvételek is, csak az utómunkálatokon dolgozott máshol Emté (Csorbics Máté) és The King BJ (Csordás Gábor). A lemezen számos közreműködőt hallhatunk (GriinPeace, Vikii, LaVolpe, GriPe, C2SH, BéeS, Hekiii, Crack, P.G., Slink, IFMD) az alapzenéket Bitprojekt, Ridaz és Snip alkotta. És minthogy valós lemezről beszélünk, az igényes borító alap: ez Jobbágy Zoltán és Bátai Gergely (Astronova) alkotása.

Természetesen az új anyag tételei elérhetők lesznek az interneten is. A Youtube-on, a Bi-Tang Flow-csatornán máris hallható promomix formában. A tervek szerint a zenék egyenként debütálnak majd a portálon, az év végére pedig minden szám felkerül a netre. A türelmetlenebbje azonban meg is rendelheti a kicker.hektor@gmail.com e-mail-címen.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)