Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sokan nem tudják: tb-támogatással is igénybe vehetők a fürdőgyógyászati kezelések

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. május 17. 16:27
Sokan nem tudják: tb-támogatással is igénybe vehetők a fürdőgyógyászati kezelések
Derékfájással, ízületi gyulladással és bőrpanaszokkal is érdemes felkeresni a Gyulai Várfürdő gyógyászati részlegét

Évente kétszer 15 alkalom jár mindannyiunknak egészségbiztosítási támogatás mellett a Gyulai Várfürdőben, amiről az ott dolgozók szerint sokan nem tudnak, pedig több betegségre kiválóak a helyi kezelések. Dr. Zahorán Ágnes, a gyógyászati részleg vezetője azt mondja: egyelőre többen érkeznek vidékről, mint Gyuláról, pedig a gyulaiaknak is jár a csökkentett árú lehetőség. 

Dr. Zahorán Ágnes

Fotó: Gyulai Várfürdő

Dr. Zahorán Ágnes kérdésünkre azt is elmondta, kik és hogyan vehetik igénybe a lehetőséget. 
 
– Számos esetben jól jöhetnek a kezelések, legyen szó gerincsérv okozta panaszokról, porckorongbetegségekről vagy derékfájásról. Emellett van kezelésünk ízületi gyulladásokra, csontritkulás okozta panaszokra, és bizonyos műtétek utáni felépülésben is tudunk segíteni. Mindezeken túl az idült nőgyógyászati gyulladások és urológiai gyulladások esetén, érszűkülettel élők számára, de ekcéma, lichen, pikkelysömör kezelésére is kínál megoldásokat a várfürdő – részletezte a doktornő. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Várfürdő

Mindezeket a helyszínen nem egyféle kezeléssel orvosolják. A gyulai fürdőben a gyógyvizes gyógymedencék mellett gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs áll a betegek rendelkezésére. A fürdőbe látogatók ezenkívül víz alatti vízsugármasszázst, víz alatti csoportos gyógytornát is igénybe vehetnek. 
 
Dr. Zahorán Ágnes azt is elmondta, hogyan juthatunk a mindenki számára elérhető kedvezményes lehetőséghez. A kezelések felírása történhet az illetékes reumatológiai, ortopédiai, illetve rehabilitációs szakrendeléseken, és a várfürdő orvosi rendelőjében.
 
Az ott dolgozók azt kérik: a szakvizsgálatra mindenki vigye magával korábbi leleteit, egészségbiztosítási kártyáját és a lakcímkártyáját.
 
 

 

Fotó: Gyulai Várfürdő

 
 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)