Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előnyben a fürdővárosi futsaltündérek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. május 02. 10:00
Előnyben a fürdővárosi futsaltündérek
Miskolci Vénusz–Gyulai Amazonok 3-6 (1-2)

Az NB I.-es futsalbajnokság helyosztó mérkőzésén a Gyula Amazonok csapata a Miskolci Vénusz együtteséhez utazott április 29-én. Az ötödik helyért folyó párharc első mérkőzésén az eddig legyőzhetetlennek tűnő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárda várt Molnár Zoltánné leányaira.

Bálint rebeka a hazai derbin is főszereplő lehet

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth László

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Kurai Nikolett és Balogh Noémi. Csere: Kajári Gabriella, Bálint Rebeka, Sovány Liza és Mázik Flóra. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A „várvárosi” csapat a Ricsilla Futsal együttesének kettős legyőzésével váltotta meg jegyét az ötödik helyért folyó csatára. A rájátszás folytatásában, a bajnokságban eddig legyőzhetetlennek tűnő miskolci gárdához utazott a Molnár-csapat.

Az összecsapást a hazai gárda kezdte jobban, hiszen már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A válasz azonban nem késlekedett sokáig, hiszen még ugyanebben a percben Bálint Rebeka bődületes bombája került a hosszú sarokba, így gyorsan döntetlenre változtatva az eredményt. Pár perccel később újra csak Bálint Rebeka volt a főszereplő, amikor a 16. percben mattolta a hazaiak kapusát. 2-1.

A fáradtan mozgó miskolci alakulat a második félidő elején még kiegyenlítette az állást, ám Kurai Nikolett két gólja újra előnybe juttatta a már zsinórban három első osztályú mérkőzést megnyerő Békés megyei csapatot.  2–4.

Az egy hónapja tétmérkőzésen nem szereplő hazai gárdát újabb hidegzuhany érte, amikor a 33. percben Palakovics Laura került a kiállítás sorsára, amikor egy butaság miatt megkapta második sárgalapját. Az emberhátrány ellenére a vendéglátók a 35. percben egy gólra megközelítették a magabiztosan játszó gyulai alakulatot. 3–4.

Molnár Zoltánné tanítványai azonban újra sebességet váltottak és Balogh Noémi bombájával, majd Kajári Gabriella szemfüles góljával végleg eldöntötték a derbi sorsát.

Ezzel a győzelemmel a Gyulai Amazonok előnyből várhatják a párharc hazai összecsapását. Nagy teljesítmény ez az újonctól, a bajnokság egyik nagy meglepetését produkálhatják azzal, ha megszerzik az 5. helyet az első osztályban.

– Nagyon felszabadultan játszott a csapat, az egész mérkőzésen mindenki nyugodt és magabiztos volt. Véleményem szerint a mai napon jobbak voltunk a nagy múltú miskolci együttes, az egész csapat jól teljesített. Célunkat az idei évre teljesítettük, de ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy. Nálunk az előny és hazai pályán mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük az ötödik helyet az első osztályban, történelmet írva ezzel klubunknál – fogalmazott Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)