Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem fogsz fázni :)

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. április 26. 19:55
Nem fogsz fázni :)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Mindenütt beborul az ég, és többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is valószínű. A hajnali órákra megszűnik a csapadék, a legtöbb helyen csökken a felhőzet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a szélvédett északnyugati tájakon lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 23 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Az elmúlt napokban a kontinens északkeleti harmadán is megenyhült az idő. Fehéroroszország, valamint Oroszország délnyugati vidékein már 15 fok közelébe, helyenként 18, 19 fokig is felmelegszik a levegő. 10 fok alatti csúcsérték és éjszakai fagy már csak az Ural előterében és helyenként a Skandináv-félszigeten van. Európa déli felén ugyanakkor folytatódik a nyárias idő. A döntően anticiklonális hatásoknak köszönhetően többnyire napos az idő, a Balkán-félszigeten 30, 31 fokot is mérnek, de a maximum-hőmérséklet Dél-Franciaországban és a Pireneusi-félszigeten is eléri a 30 fokot. Az észak-európai ciklon éjfélkor a Kárpát-medence északnyugati területei felett húzódó hidegfrontja mögött a Germán-alföldön, a Benelux-államokban visszaesett a hőmérséklet, de a hőmérséklet még így is az április végének megfelelően alakul. Az említett hidegfront átmenetileg a Kárpát-medencében is mérsékli a felmelegedést, viszont pénteken napközben délnyugat felől ismét melegebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Mindenütt beborul az ég, és többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is valószínű. A hajnali órákra megszűnik a csapadék, a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Pénteken már a több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhő mellett alapvetően napos idő lesz, csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél kezdetben erős, helyenként és zivatar környezetében átmenetileg viharos lehet, majd estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a szélvédett északnyugati tájakon lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 23 fok között valószínű.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)