Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mentális vereséget szenvedett, de még mindig első a fürdővárosi csikócsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. április 24. 11:00
Mentális vereséget szenvedett, de még mindig első a fürdővárosi csikócsapat
Vésztői SE–Várfürdő-Gyulai Termál FC 2-0 (2-0)

A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Megye I.-es labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában a Vésztői SE gárdájához látogatott április 21-én. Démusz Zsolt és Bálint Balázs együttese egy viharos döntetlen után érkezett a vésztői stadionba.

továbbra is az alsóház élén áll a gyulai csikócsapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Démusz, Vincze (Kádár), Nagy S., Kukla, Repisky (Fülöp), Bozsó, Patkás, Czirok, Jimoh, Tövisháti (Bozó) és Kovács (Sáss). Csere: Harman és Nagy E. Vezetőedző: Démusz Zsolt.

Ahogy azt a gyulai vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a két csapat múltban lejátszott mérkőzéseit figyelembe véve nehéz, de nem reménytelen mérkőzésre számított csapatával.

– Tudtuk mik azok a játékelemek, amiben a vésztői csapat jó, próbáltuk eszerint játszani a játékot.

A felsőházi csaták soros párharca is ennek megfelelően folyt le, a fürdővárosi gárda több taktikai elemmel is próbálta uralma alá hajtani ellenfelét. A 10. percben azonban a hazaiak találtak a gyulai kapuba, amikor egy rögzített szituációt nem tudtak jól semlegesíteni a vendégek.

– Ez részben sikerült is, viszont a rögzített helyzetekre nem fordítottunk megfelelő figyelmet, ami meg is bosszulta magát.

A szokottnál jóval lassabb játékot produkáló Démusz-csapat jóval többet birtokolta a labdát, ám ezt nem tudta gólra váltani. A vésztőiek ezzel szemben nem ismertek elveszett labdát, néha a saját testi épségüket sem kímélve védekezték ki a „várvárosi” támadásokat.

A mentálisan alapfokozatban ragadt vendégek tovább robotoltak az egyenlítésért, ám a 40. percben mégis egy hazai labda talált utat kapujukba. A rengeteg technikai hibával játszó Démusz-legénység a párharcokban is rendre alulmaradt, ami azonban a sikeres támadójáték alappillére.

– Sajnos a mostani mérkőzésen a játékosaim mentálisan alul maradtak ellenfelükkel szemben, ami a párharcok megvívásánál komoly gondot okozott és a végeredményt tekintve végzetes hibának bizonyult – zárta le a mérkőzést Démusz Zsolt.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapatánál nincs idő a vereséggel foglalkozni, hiszen az alsóházi rájátszás tovább folytatódik. A párharcok következő körében Jamina SE együttesét kell kétvállra fektetnie a továbbra is az első helyen álló gyulai csikócsapatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)