Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán szép tavaszi napra ébredünk csütörtökön

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. április 18. 19:29
Gyulán szép tavaszi napra ébredünk csütörtökön
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Estétől mindenütt kiderül az ég. Csütörtökön a Tiszától nyugatra derült, napos idő várható, de keleten is csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a többórás napsütést. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 25 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Európa középső területeinek időjárását markáns anticiklon alakítja, így Portugáliától Fehéroroszországig napos, eseménytelen az időjárás. Észtországtól keletre ugyanakkor ciklon örvénylik, emiatt ott többfelé esik – néhol jelentősebb mennyiségű – eső. Jelentős a hőmérsékleti kontraszt a térségben; Észtország nyugati felén és Dél-Finnországban csak 3, 5, míg Moszkva környékén 20, 21 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. De nem csak ott, hanem másutt is tavaszias az idő, Dániától délre 19 és 25 fok közötti a jellemző csúcsérték. Eközben Norvégia és a Brit-szigetek fölött hullámzó frontzóna helyezkedik el, emiatt az Ír-tenger menti területeken is jelentősebb csapadék esett az elmúlt 24 órában. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, száraz, kissé melegebb levegő áramlik hazánk fölé.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Estétől mindenütt kiderül az ég. Csütörtökön a Tiszától nyugatra derült, napos idő várható, de keleten is csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a többórás napsütést. Csapadék nem várható. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, csütörtökön csak helyenként a keleti megyékben lehet erős széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 25 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)