Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődtek a Szentháromság utca felújítási munkálatai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. április 18. 15:41
Elkezdődtek a Szentháromság utca felújítási munkálatai
Kiépítik a lakosság által régóta szorgalmazott csapadékvíz-elvezető csatornát

Elindult a Szentháromság utca csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Ökrös István a körzet képviselője ma délután. A csatornarendszer kiépítése mellett az utat is kiszélesítik, kicserélik az út alatt futó ivóvízhálózat csöveit, majd új aszfaltborítást kap a Rákóczi utca és Szent István utca közötti szakasz.

ökrös istván és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta, hogy a TOP-pályázat keretén belül elnyert 400 millió forint a város csapadék- és belvízvédelmi rendszer fejlesztését, valamint korszerűsítését szolgálja. Ebből az összegből a város számos pontján tudnak fennálló problémákat orvosolni. Ennek a kivitelezési folyamatnak a következő szakasza kezdődött el április 12-én a Szentháromság utca felújításával.

A polgármester kiemelte, hogy Ökrös István képviselő már többször interpellált a témában, hiszen a Szentháromság utcának a mai napig nincs kiépített csapadékvizet elvezető rendszere.

– Egy zárt csapadékvíz-elvezető csatorna épül az út tengelyében – mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy az utat ki is szélesítik, öt méter szélességben lesz újraaszfaltozva. A csapadékvizet az úttest szélén épülő padkafolyókák fogják elvezetni, egyúttal kicserélik az ivóvízhálózat csöveit is.

Görgényi Ernő felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkálatok során teljes szélességében le kell majd zárni a Szentháromság utcát, így ezzel számolnia kell azoknak, akik a temetőt látogatnák meg. Az utca lakóinak nem kell aggódnia, hiszen a kivitelezőnek biztosítania kell a lakók ki, illetve bejutását, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedése is megengedett lesz.

Ökrös István a Szentháromság utca lakóinak türelmét kérte, mint mondta: ez egy régóta húzódó probléma, amelynek most pont kerülhet a végére. A 76 millió forintból megvalósuló beruházás munkálatait előreláthatólag június 30-ig fejezik be.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)