Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Prizmán át a világ

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2018. április 11. 10:00
Prizmán át a világ
Csíki és gyulai fotóklubosok állítottak ki az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Természetfotók, aktok, humoros képek, portrék, táj- és városképek, fekete-fehér és színes munkák tekinthetők meg április végéig az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A csíkszeredai Prisma és a gyulai Székely Aladár Fotóklub közös kiállítása baráti hangulatban és dalolva nyílt meg.

A csíkszeredai Prisma Fotóklub és a gyulai Székely Aladár Fotóklub közös kiállítása az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A kultúra magyar városában immár elmondható, hogy fotónagyhatalom vagyunk, hisz egyetlen hónap alatt három jelentősebb fotókiállítás is megvalósult Gyulán, ebből kettő kapcsolódik a Székely Aladár Fotóklub tagságához – mondta megkeresésünkre Bagyinszki Zoltán fényképész, aki kicsit humorosan ezúton is elnézést kért azért, hogy két héten belül két tárlatot is megnyitott, de mint megjegyezte, az élet így hozta, beugrásokkal. Kiemelte: ilyen formában is igyekszik képviselni a gyulai fotóstársadalom érdekeit.

A látnivalókban bővelkedő tárlat mögött egy csaknem 30 éves szakmai kapcsolat és egy példás összefogás áll, létrejöttének hátterében pedig az Erkel Ferenc Művelődési Központ. A két klubnak hat alkalommal volt közös kiállítása, és minden jel arra mutat, hogy lesz folytatás. A székelyföldiek most 50 munkával érkeztek Gyulára, ezt az anyagot egészítették ki vendéglátóik további harminccal. Azt, hogy mit tartalmazzon a válogatás, közösen döntötték el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Nyolcvan alkotás került a falakra, sok-sok színvonalas, látványos, remek fotó – fogalmazott kérdésünkre Bagyinszki Zoltán. Az eseménynek azonban szomorú aktualitása is van, tette hozzá, hisz tavaly hunyt el a csíkszeredai klub vezetője, Szabó Attila, akire a megnyitón főhajtással emlékeztek. A kiállításon az ő alkotásai is megtekinthetők.

A gyulai fotóstól megtudtuk, a csíkiek nem csak hogy elküldték városunkba képeiket, de néhányuk el is jött, a gyulaiak pedig sok-sok szeretettel látták őket vendégül. Fotós, baráti és gasztroprogramokon vettek itt részt Labancz Istvánnak, a klub jelenlegi vezetőjének is köszönhetően, aki lelkiismeretesen viszi tovább elődje munkáját, keményen szervezi a klubéletet. Az április 9-i megnyitón mondott köszöntőjében megemlékezett Szabó Attiláról, és ismertette tevékenységüket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ugyanekkor gyulai részről Bánfi Barnabás üdvözölte az egybegyűlteket. A fényképész kifejtette, folytatni szeretnék az együttműködést, és emlékeztetett arra, hogy a klub jövőre lesz 35 éves. Névadójukat, Székely Aladárt, az ország máig egyik leghíresebb fotóművészét, városunk neves szülöttét az eseményen Bagyinszki Zoltán méltatta, aki a magyar szecessziót bemutató albumjával is megajándékozta a távolról érkezőket.

A rendezvényen Fenyvesi Dóra és Lovas-Tóth Kata, valamint az Erkel Ferenc Vegyeskar működött közre. Perlaki Attila karvezető felkérésére a fotósok azzal zárták az estet, hogy csatlakozva a kórustagokhoz, magyar népdalokat énekeltek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)