Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Táncházban vigadtak a gyulai óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. március 07. 15:45
Táncházban vigadtak a gyulai óvodások
A mulatságot a Béke sugárúti óvoda egészségnevelési napjának keretében rendezték meg
Egészségnevelési napot tartott március 7-én a Béke sugárúti óvoda, ennek keretében táncházat tartottak a legkisebbeknek. A Vigadóban a gyermekek mellett a szülők és nagyszülők is járhatták a délelőtti táncot. 

táncházban mulattak a legkisebbek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Nem ez volt a első alkalom, hogy az intézmény egészségnevelő programot szervezett: a korábbi rendezvényeken a kicsik szőlőszüreten, vívásbemutatón, focimeccsen vehettek részt, de még a jógát is kipróbálhatták.
 
Bota Flóra Tímea óvodapedagógus lapunknak elmondta, hogy miért fontos számukra az esemény megrendezése. 
 
– Óvodánk kiemelt nevelési területe a biztonságos közlekedésre, illetve az egészséges életmódra nevelés. Célunk, hogy a gyermekeinket minél több mozgási lehetőséggel ismertessük meg, amelyhez hozzátartoznak a népi játékok és a néptánc is – részletezte, majd hozzátette: az idei évben harmadjára rendezik meg a Gyulai Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve a táncházat.
 
– A gyermekek fejlődése szempontjából nagyon fontos az óvodáskor, ebben az időszakban alapozzuk meg a kicsik képességeit, amelyre a későbbiekben tudatosan építkezhetnek a pedagógusok az általános iskolában és a művészeti iskolákban. Óvodáskorban a gyermekek mozgásigénye rendkívül nagy, ennek kielégítésére és a tudatos nevelésére szolgál a táncos mozgásfejlesztés – mondta.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiderült: a táncos napra az óvodai foglalkozások keretein belül már felkészültek az apróságok, ezeken a tudatos járást, ugrást, futást gyakorolták, hiszen ezek képezik a táncmozdulatok alapjait.
 
– A népi játékok és a népdalok komplex ismereteket közvetítenek, fejlesztő hatással bírnak a kisgyermekekre – emelte ki Bota Flóra Tímea.
 
A különleges napon a fiatalok élő zene mellett járhatták a táncot, és ha már ott volt a zenekar, pihenésképpen hangszerbemutatót is tartottak a gyerekeknek.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2018. március 07. 17:00
A mulatságot a Béke sugárúti óvoda egészségnevelési napjának keretében rendezték meg
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)