Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A cél, hogy a gyermek a saját családjában maradjon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. február 23. 13:56
A cél, hogy a gyermek a saját családjában maradjon
Jelzőrendszeri értekezletet tartottak Gyulán

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartották meg éves tanácskozásukat a helyi jelzőrendszer tagjai február 22-én. Az eseményen a Család és Gyermekjóléti Szolgálat települési jelzőrendszeri felelőse, Gurzó János ismertette azokat az eredményeket, amelyek a tagok korábban kitöltött kérdőíveinek összesítése után megszülettek.

Jelzőrendszeri tanácskozás a gyulai művelődési házban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A tanácskozáson Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: köszönet illeti az összes jelzőrendszeri tagot azért, amiért rengeteg kötelezettségük mellett hatalmas lelkesedéssel végzik munkájukat. 

Az esemény folytatásában Gurzó János tartott előadást. A szakember prezentációjából kiderült: a fürdővárosban tavaly 134 jelzés érkezett felnőttekre és kiskorúakra vonatkozóan.

Kérdésünkre elmondta: jelzésnek számít egy szomszéd értesítése egy közelben lakóról, egy kórház megkeresése egy olyan beteggel kapcsolatban, akinél nem tudják, milyen rokon értesíthető, de akár a gyermekbántalmazás, igazolatlan hiányzások ügyében is érkeznek jelzések hozzájuk.

 

Kiss Szabolcs 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kiderült: tavaly a legtöbb jelzés általános iskolából érkezett, második helyen a középiskolák álltak. 

Tavaly 85 esetkonferenciát rendeztek a helyi problémás esetek megoldására. – Ezeken a szakemberek, családsegítők, óvónők, orvosok és a rendőrség közösen próbálják megoldani az egyes problémákat. A cél, hogy a gyermek a saját családjában maradjon – hangsúlyozta Gurzó János

Az esemény végén javaslatként merült fel egy informatikai rendszer létrehozása, működtetése. Kiss Szabolcs kiemelte: ehhez kapcsolódóan egy weboldal készítését tervezik, amelyen minden szükséges és aktuális információ elérhető lehet a szakemberek számára. 

 

Gurzó János 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)