Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kézzel fogható közelségben volt a gyulai pontszerzés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. február 19. 16:30
Kézzel fogható közelségben volt a gyulai pontszerzés
Gyulai Amazonok–Miskolci Vénusz 4-5 (1-3)

Az NB I.-es futsalbajnokság 17. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata hazai pályán fogadhatta ellenfelét február 18-án. A fürdővárosi futsaltündérek a Miskolci Vénusz gárdájától szerettek volna pontot rabolni a gyulai arénában.

Tovább robognak a pontszerzésért a gyulai amazonok

Fotó: Tóth László

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Erdélyi Angéla, Molnár Ágnes, Fülöp Diána és Perjési Rita. Csere: Kurai Nikolett, Kajári Gabriella, Sovány Liza, Németh Viktória és Bálint Rebeka. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A két csapat első két találkozója is kiélezett volt, de mindkét alkalommal miskolci siker született. Molnár Zoltánné együttese ennek megfelelően pontszerzésre készült a hazai közönség előtt. A párharcot azonban a vendégek kezdték jobban, amikor is egy szélső felfutás után Galambvári Gréta szerzett vezetést.

A gól után továbbra is lelkesen támadott a hazai csapat, azonban két kontrát követően Bernáth Csilla duplázott, így a 15. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn. Az Amazonok az első játékrész vége előtt egyenlíteni tudtak: Molnár Ágnes értékesítette Kurai Nikolett átadását.

A második félidőt a hazai csapat kezdte a jobban, előbb Erdélyi Angéla talált a vendégek kapujába, majd Kurai Nikolett góljával egalizálták az eredményt.

A rendkívül színvonalas találkozón sorra alakították ki a csapatok a helyzeteket, hol Palócz Mónika védte kiválóan a hazai kaput, hol Almási Ildikó hárította bravúrral a gyulai támadásokat. A miskolciak a 28. percben szerezték meg újra az előnyt, amikor az egész mérkőzésen végig veszélyes Miliczki Noémi labdája talált utat a „várvárosi” kapuba (4-3).

A Molnár-tanítványok azonban újra visszakapaszkodtak a mérkőzésbe, amikor Palócz Mónika egy kezezést követően büntetőből alakított az eredményen (4-4).

A találkozó képe nem változott a mérkőzés végén se, a miskolciak zárt védekezéssel kombinált kontrákra építették játékukat, és ezek mindig veszélyesnek bizonyultak a gyulai kapu előtt. Nyolc perc volt hátra a találkozó végéig, amikor Tamók Rebeka juttatta vezetéshez a Miskolci Vénusz gárdáját. A hazaiak a hátralévő percekben mindent egy lapra téve támadtak, ám az eredmény már nem változott.

– Bosszant a vereség, hiszen a lányok rászolgáltak minimum egy pontra. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét hálóőr bravúrt bravúrra halmozott. Két-három elkerülhető gólt is kaptunk, ami a mérkőzés eleji koncentráció hiányából adódott. Több ilyen mérkőzés kellene, hiszen ezzel fejlődünk a legtöbbet. Bízom a még jobb folytatásban, nagyon szeretnénk már pontokat szerezni, mert rengeteget dolgozunk érte hétről hétre – értékelt a vezetőedző.

A Gyulai Amazonok csapata a következő fordulóban a Kiskunfélegyházi Astra-Bulls otthonába látogat február 24-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)