Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Így közlekedj a vasúti átjárókban!  

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2018. február 19. 16:00
Így közlekedj a vasúti átjárókban!  
A kerékpárosok és a gyalogosok sokszor figyelmen kívül hagyják a villogó piros fényjelzést

Gyula belterületén 2017-ben egy halálos közlekedési baleset történt, egy gyalogos a fénysorompó villogó piros fényjelzése ellenére a vasúti átjáró lezárt területére lépett, és elütötte az átjáróban áthaladó vonat. Ennek kapcsán Fenesiné Markovics Nóra címzetes rendőr törzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója hívja fel a lakosok figyelmét a vasúti átjárón történő átkelés szabályaira.

 

Fotó: Gyulai Rendőrkapitányság

Fenesiné Markovics Nóra kiemelte: nagyon sok esetben tapasztalják, hogy míg a gépjárművek vezetői a tilos jelzésnél megállnak, a kerékpárosok és a gyalogosok figyelmen kívül hagyják a villogó piros fényjelzést. Nem törődnek azzal, hogy az életüket kockáztatják, a tilos jelzésen is átmennek a vasúti átjárókon.

Gyula belterületén három vasúti átjáró van. Az ajtósfalvai és a Dobozi úti vasúti átjáró sorompó nélküli, míg a Henyei úti vasúti átjáró sorompóval ellátott. A Dobozi úti átjáró sajátossága, hogy a vasúti sínt keresztező úttest mellett egy gyalogosok és kerékpárosok számára épített út is van. A Henyei úti átjárónál a gyalogosok egy labirintus átjárón jutnak el a sínekig. Ennek célja, hogy a gyalogosok lassabban menjenek, és nézzenek körül. A kerékpárosoknak itt le kell szállniuk a kerékpárról.

A rendőrség hangsúlyozza: a gyalogosnak tilos lánc-, illetve csőkorlátot, sorompót kinyitni, azon átmászni, alatta átbújni, vagy azt megkerülve elzárt területre lépni. A közlekedési szabályok szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjáró megközelítésekor, illetve a vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzések utasításainak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)