Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsony és húsvét előtt vásárolnak a legtöbben savanyú káposztát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. február 09. 16:35
Karácsony és húsvét előtt vásárolnak a legtöbben savanyú káposztát
A termék akkor a legfinomabb, ha legalább három hétig húsz fok felett érlelték

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Karácsony és húsvét előtt fogy a legtöbb a savanyú káposztából a gyulai piacon – mondta el lapunknak az egyik árus.

A termelőnél a megnövekedett önköltségi árak miatt 300 forintról 350 forintra emelkedett a savanyított apró- és fejes káposzta kilónkénti ára.

A standos kifejtette, korábban a disznótoros szezonban is megnövekedett a termék iránti kereslet, manapság azonban kezd visszaszorulni ez a szokás, így a forgalom is megcsappant.

Az árus felhívta rá a figyelmet, hogy a savanyú káposztát legalább három hétig húsz fok feletti hőmérsékleten kell érlelni. Hozzátette: három-négy hónap után jóval savanyúbb a termék, ha valaki az enyhébb ízeket szereti, ilyenkor már érdemes kicsavarnia a káposztát.

A só, a babérlevél, a köménymag és a szemes bors alapösszetevőnek számít, emellett csípős paprikát, tormát és csombort is használnak a termelők az ízesítéshez – árulta el.    

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)