Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb országos szakmai elismerésben részesült a Gyulai márka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. január 25. 09:00
Újabb országos szakmai elismerésben részesült a Gyulai márka
A Gyulait a Top Food Brands élelmiszeri lap minősítette

Élen jár a márkaépítésben, és emellett megkerülhetetlen a saját piacán. Ezt állapította meg a Gyulai márkanév mögött álló Gyulahús Kft.-ről a Top Food Brands – A hazai FMCG-piacról című szaklap különszáma. A kiadványban többek között azt írják, hogy minden gyulainak van egy titkos kolbászreceptje. A húsüzemet érintő újabb sikerről Gila Éva, a cég marketingmenedzsere tájékoztatta lapunkat.

 A gyulahús Kft. megkerülhetetlen a saját piacán és élen jár a márkaépítésben

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A Top Food Brands – A hazai FMCG-piacról című kiadvány létrejöttét több hónapon át tartó gyűjtőmunka előzte meg, olvasható a lapban. A felmérés során több tucat hozzáértőt és az FMCG TOP 50 Szakember folyóirat szereplőit kérték fel, tegyenek ajánlatokat arra vonatkozóan, melyek a hazai FMCG-piac (FMCG, vagyis Fast Moving Consumer Goods, magyarul: gyorsan forgó termékek) meghatározó márkái. Vagyis: melyek azok, amelyek megkerülhetetlenek a saját piacukon, és emellett élen járnak a márkaépítésben. A szakembereknek fejenként 15 food brandet (élelmiszeripari márkanevet) kellett felterjeszteniük a listára. A szakmai körökben forgalmazott lap nemrég megjelent különszámába a leggyakrabban említett márkák kerültek be, köztük a Gyulai.

A szavazatgyűjtésnél számos szempontot vett figyelembe a grémium. A jelölt márkáknak ismertnek, népszerűnek, egyedinek és megkülönböztethetőnek kellett lenniük, de számított az is, hogy megkerülhetetlenek-e a piacon, és ha igen, jól pozícionáltak-e, avagy sem. Az újabb módszereknek eleget téve tekintettel voltak arra, kapcsolódnak-e hozzájuk pozitív képzetek, érzelmek, és hogy hatásos-e a tradíciójuk, a történelmük a vásárlói, fogyasztói rétegben. Értéktöbbletet jelentett az innovativitás, de a minta- és trendteremtők is előnyös helyzethez jutottak.

Ezeknek az elvárásoknak eleget téve került be a Gyulai egyebek mellett a Cerbona, a Dreher, a Fornetti, a Gyermelyi, a Karaván, a Nagyi titka, a Mizo, a Pick, a Pöttyös, a Riska, a Sió, a Soproni, a Sport Szelet, a Samos, a Szarvasi Mozzarella, a Szentkirályi, a Tibi, a Tihany Válogatás, a Törley, az Univer Piros Arany, a Vénusz és a Zwack közé.

A Gyulainak szentelt oldalon a következő alapadatok olvashatók: az 1868-as alapítású cég márkaneve alatt 80–90-féle terméket állítanak elő, forgalmi adatai értékben kifejezve 5,7 milliárd forint felettiek, ami mennyiségben 5 ezer tonnát jelent. A lap megemlíti, hogy a Gyulai életében mérföldkőnek számít az 1910. évi brüsszeli világkiállítás, ahonnan aranyéremmel tért vissza, és az ugyanott megrendezett 1935. évi expó, ahol aranydiplomát kapott. 2010-ben a Gyulai Májas termékcsaládot Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták, 2013-ban pedig hungarikumnak nyilvánították.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A kiadványban arra is választ kap az olvasó, hogy mit is kell érteni a Gyulai alatt.

– Bizalmat. Szakértelmet. Gondoskodást. Finom perceket a családi reggelinél, vacsoránál. Magában hordozza őseink akaratát és könnyedségét, odafigyelését, élni akarását és vidámságát. Magyarországot. A magyarságot. Önmagunkat. És a Gyulai kolbászt – írják.

Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketingmenedzsere a vállalat márkanevét érintő legújabb elismeréséről lapunknak azt mondta, az elismerés rangját legfőképpen az jelzi, hogy az országban csaknem 10 ezer bejegyzett magyar márka létezik, ezek közül csupán a legkiemelkedőbbeket vették fel a folyóiratba, azokat, amelyek megfelelnek a felállított kritériumoknak.

A minősítés híre mellé egy jóleső bókot is megfogalmaznak a kiadvány szerkesztői és a Gyulai márkát bemutató írás szerzői, akik egyértelműen kijelentik, a gyulai gasztrokultúra alappillére a kolbászkészítés, majd ezt ki is fejtik, arra hivatkozva, hogy minden gyulainak van egy titkos kolbászreceptje, amelyet féltve őriz, az elkészült finomságot pedig büszkén ajánlja vendégeinek, szeretteinek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)