Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is bejelentették a Food Analytica csatlakozását az Eurofins csoporthoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. január 23. 18:00
Gyulán is bejelentették a Food Analytica csatlakozását az Eurofins csoporthoz
A cég jól fizető állásokat biztosít majd a magas képzettségű munkaerő számára

A gyulai Food Analytica csatlakozásával az Eurofins csoport a magyar élelmiszer-analitikai piac meghatározó szereplőjévé vált, hangzott el a január 23-i városházi sajtótájékoztatón. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kijelentette, reméli, hogy az Eurofinsszel való együttműködés jól fizető állásokat teremt majd magas képzettségű emberek számára Gyulán, és felajánlotta az önkormányzat partnerségét a csoportnak.

adrian kisábrahám csaba és kishonti alex

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai cég fontos partnerük lesz

Adrian Kis, az Eurofins Regionális igazgatója bemutatkozásként elmondta, Aradon nőtt fel, így alkalma adódott egy kicsit megtanulni magyarul. A franciaországi alapítású Eurofins cégről kifejtette, 1987-től működik Nantes városában családi vállalkozásként. Három munkavállalóval indult, és a bor eredetisége vizsgálatával foglalkozott. Az elmúlt 30 évben azonban globális céghálózattá fejlődött: jelenleg negyvenkét országban van jelen, négyszáz laboratóriumot tart fenn, alkalmazottainak száma eléri a 30 ezret, bevétele pedig mára meghaladta a 3 milliárd eurót.

A gyulai megbeszélésről megjegyezte, a magyar cég rendkívül jó kezekben van, így nagyon fontos partnerre találtak a Food Analyticában. Kiemelte, a helyi önkormányzat is nagyon sokat segít nekik.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderül, Délkelet-Magyarországon a Food Analytica 90 munkatársat foglalkoztat négy laboratóriumi egységben, és átfogó szolgáltatásokat kínál az élelmiszer- és takarmányanalitika, valamint a környezetvédelmi vizsgálatok terén.

 

Nem beolvasztás történt

Az Eurofins Kft. ügyvezetője, Kishonti Alex arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalat kevesebb mint három éve az osztrák cég fióktelepén keresztül kezdte el magyarországi tevékenységét. A hazai vállalkozást tavaly hozták létre azzal a céllal, hogy megerősítsék, megnöveljék az Eurofins jelenlétét az országban. Mivel fontos elvárás számukra, hogy saját hazai laboratóriummal is rendelkezzenek, építkezésben is gondolkodtak. Végül a Food Analyitca kiemelkedő színvonala, meghatározó piaci szerepe és eredményei miatt az építkezés helyett az együttműködés mellett döntöttek.

Kishonti Alex így fogalmazott: nem beolvasztásról, nem központi irányításról van szó. Az Eurofins egy teljesen decentralizált szervezet, önállóan működő laboratóriumok hálózata, amelyek az egymás közti tudásmegosztásból, tapasztalatcseréből, kooperációból profitálnak. A rendszer ily módon válik versenyképessé, piacvezetővé, ez a siker egyik kulcsa.

Az ügyvezető aláhúzta, kiemelkedően vonzó volt számunka Ábrahám Csaba szakmai és pénzügyi felkészültsége, tudatossága, eredményei, valamint elkötelezettsége aziránt, hogy a céget a jövőben közösen fejlesszék. A tárgyalások során ehhez már nagyon sok ötlettel járult hozzá.

– Nagy várakozásokkal tekintünk a közös munkára. Az Eurofins számára ez egy kezdő lépés, de számos jövőbeli lehetőséget nyit meg – fogalmazott.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Az Eurofinsszel való találkozásban lehetőség rejlik

Ábrahám Csaba, az Eurofins Food Analytica ügyvezetője fontosnak tartotta pontosítani, hogy a csatlakozást elsőként 2018. január 18-án a világ vezető élelmiszer-analitikai laboratóriumhálózata, az Eurofins Scientific jelentette be. Felidézte, hogy a békéscsabai cégét tizenkét éve doktoranduszként alapította. A vállalkozás két munkavállalóval 20 négyzetméteren kezdte meg működését. Elkötelezett és tudatos munkája azonban meghozta gyümölcsét, hisz a Food Analytica a hazai laboratóriumi piac vezető szereplőjévé vált. Évi 140 ezer mintájuk van, ebből félmillió vizsgálatot végeznek. A romániai piacon két éve vannak jelen, de már ott is nagyon szép eredményeket tudnak felmutatni.

Gyulával a kapcsolata négy és fél, öt évre tekint vissza, amikor Görgényi Ernő polgármester erős ösztönzésére átköltöztek ide Békéscsabáról. A döntés fontos alapja volt, hogy gyulai származásúak, ezért a szívük is visszahúzta őket Gyulára, hangoztatta Ábrahám Csaba.

Úgy vélte, egy jó vezető mindig arra törekszik, hogy a vállalkozása folyamatosan fejlődjön. Ő maga sosem szeretett megállni egy bizonyos szinten, és jóllakottan hátradőlni. Ennek tulajdoníthatóan az utóbbi években kezdték elérni annak határát, ami önerőből megvalósítható, lehetőségeik kezdtek bekorlátozódni. Most úgy látja, az Eurofins-szel való találkozásban egy nagyon nagy lehetőség rejlett, ők pedig éltek vele.

Ábrahám Csaba a sajtótájékoztatón kijelentette, rendkívül büszke, hogy az Eurofins vonzónak és alkalmasnak találta a gyulai céget arra, hogy csatlakozzon a hálózathoz.

 

Jelentős tényezője a foglalkoztatásnak

Görgényi Ernő polgármester a csatlakozás kapcsán az elhangzottakhoz hozzátette, nagy örömükre szolgált, amikor a cég Gyulát választotta új székhelyéül, hisz azóta egy zöld mezős és egy barna mezős beruházást is megvalósítva komoly laborvállalatot hoztak itt létre. Emellett a város egyik legnagyobb adófizető vállalatáról van szó, amely a foglalkoztatásban is jelentős tényező, hisz közel 90 személynek biztosít munkát.

Az elöljáró leszögezte, reméli, hogy az Eurofinshez való csatlakozás jól fizető állásokat teremt majd magas képzettségű emberek számára. Ugyanis meggyőződése, hogy Gyulán mind a középfokú, mind a felsőoktatás terén a szakember-utánpótlás feltételei adottak.

Az elöljáró ezek után felajánlotta az önkormányzat partnerségét a további gyulai fejlesztések, elképzelések megvalósításához.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)