Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gazdagabb lett a fürdőváros egy ezüstpitykés táncossal

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. január 22. 16:48
Gazdagabb lett a fürdőváros egy ezüstpitykés táncossal
László Richárd az Országos Ifjúsági Szólótáncversenyen nyerte el a címet

László Richárd a versenyen 

 

Nem mindennapi sikerrel öregbítette a fürdőváros hírnevét a gyulai László Richárd. A 18 éves fiatal hatéves korában kezdte a néptáncot, és máris elérte egyik célját: a január 19–20-án megrendezett X. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny ezüspitykés táncosa lett. 

A fiatal táncos lapunknak elmondta: noha már Békéscsabán tanul és táncol, annak idején Gyulán kezdte művészeti tanulmányait Horváth Péter tánctanárnál.
 
– Ezen a versenyen két korcsoportban indulhattak a táncosok. Úgy gondolom, hogy azok tudnak nyerni egy ilyen megmérettetésem, akik már időben elkezdenek felkészülni rá. Nekem ez volt az első díjazott versenyem, nagyon sok energiát fektettem abba, hogy jól sikerüljön – emelte ki.
 
A táncos kérdésünkre azt is elárulta, hogy szerinte mi lehetett a sikere titka. Kifejtette, a megfelelő felkészülés mellett fontos az is, hogy az ember a helyszínen csak a táncára koncentráljon, legyen meg hozzá a megfelelő kondíciója, és egy olyan koreográfus, aki kellő alapossággal készíti fel a megmérettetésre.
 
 

 

 

Hozzátette: ez volt az első díjazott versenye, ám remélhetőleg nem az utolsó. – Vannak még terveim a tánccal. Szeretnék egyszer majd egy igazán jó táncegyüttes művészeti vezetője lenni, de természetesen annak is örülnék, ha egyszer megkaphatnám az Aranysarkantyús Táncos elismerést.
 
A kétfordulós versenyen először a válogatókon kellett túljutnia Richárdnak, majd egy elismert szakemberekből álló zsűri előtt kellett bemutatnia szólótáncát. Richárd ez alkalommal bihari román férfitáncokat vitt, a felkészülésben tanára, Farkas Tamás segítette.  A versenyzők kötelező elemként szentiványi verbunkot mutattak be a szólótánc kategóriában. A két produkció eredményéből adódott össze a gyulai siker. 
 
A legügyesebb lányok Gyöngygalléros Táncos elismerésben részesültek, míg a legjobb fiúk az Ezüstpitykés Táncos díjat kapták meg a versenyen. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)