Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyugaton hó, keleten csak hideg

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. január 20. 19:00
Nyugaton hó, keleten csak hideg
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Az esti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, ezért vasárnap már országszerte borult lesz az ég. A déli, majd keleti szél vasárnap egyre nagyobb területen északira fordul, megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +4 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk időjárását nagyrészt egy magassági teknő, a hozzá kapcsolódó frontok és magassági frontok alakítják. Európa-szerte számos helyről jelentenek csapadékot. Középen és északon hó a jellemző, míg nyugaton és délen zömében eső esik. Jelentős - mintegy 10-30 mm - csapadék az elmúlt időszakban Franciaország egyes részein, valamint a Dinári-hegységben fordult elő. Anticiklonális hatás szinte csak az Ibériai-félszigeten érvényesül, ennek megfelelően ott napos, csapadékmentes, kellemes idő van, a hőmérséklet csúcsértéke 15 és 20 fok között változik. Észak, északkelet felé haladva egyre alacsonyabb a hőmérséklet, így például Skandinávia északi felén és az Ural előterében már -20 fok alatti minimum és -10 fokot el nem érő csúcsértékek fordulnak csak elő. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig a magassági teknő egy újabb kimélyülése, és a hozzá kapcsolódó hidegfront határozza meg.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Az esti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így vasárnap már országszerte borult lesz az ég. Az éjszaka második felében a Dunántúlon egyre nagyobb területen hullhat hó, de délen havas eső, eső is előfordulhat. Napközben kelet felé terjeszkedik a havazás, ám a déli megyékben továbbra is hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. A déli, majd keleti szél vasárnap egyre nagyobb területen északira fordul, megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +4 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)