Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Végül is tél van:)

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. január 13. 22:45
Végül is tél van:)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Vasárnap északkelet felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a Nyugat-Dunántúlon estig sok lesz a felhő. Eleinte a Dunántúl északi felén szórványosan, a Duna-Tisza közén néhol valószínű havazás, majd kelet felől fokozatosan megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +3 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északkeleti részén hatalmas anticiklon helyezkedik el. Területén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, sokfelé párás, ködös a levegő. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a magasnyomás peremén északabbra havazás, délebbre eső előfordul. Ugyanakkor Görögország fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé sok a felhő, és több helyen esik az eső. Szintén felhős, helyenként csapadékos az idő Nyugat-Európában egy Izlandtól Írországon át egészen a Pireneusi-félsziget nyugati részéig húzódó frontrendszer miatt. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti felén sokfelé 0, -8, az Ural előterében pedig -11 és -25 fok között alakul. Délnyugat felé haladva enyhébb az idő, kontinensünk nyugati és déli tájain a kora délutáni órákra többnyire 8 és 16 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Krétán és Cipruson 18, 19 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé kelet, északkelet felől egyre hidegebb, eleinte nedves, majd szárazabb léghullámok áramlanak.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak az éjszaka második felében északkeleten szakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen számíthatunk csapadékra; északkelet felől egyre inkább havas eső, hó, éjszaka már mindenütt havazás várható. Vasárnap északkelet felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a Nyugat-Dunántúlon estig sok lesz a felhő. Eleinte a Dunántúl északi felén szórványosan, a Duna-Tisza közén néhol valószínű havazás, majd kelet felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, szombaton főként az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében, vasárnap a Dunántúlon néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +3 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)