Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - XVI. századi lövésekkel köszöntik az új esztendőt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2017. december 28. 11:00
XVI. századi lövésekkel köszöntik az új esztendőt Gyulán
Tisztelgő lövésekkel és fegyverbemutatóval várják az érdeklődőket a gyulai várnál 2018 első napján

A gyulai vár bástyájáról leadott lövésekkel köszöntik az új esztendőt január 1-jén a fürdővárosban. Az esemény az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit NKft., valamint Szabó Árpád hagyományőrző szervezésében valósul meg.

A legutóbbi köszöntés is nagyot szólt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ahogy azt Fábián Tamástól, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit NKft. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, XVI. századi fegyverrel lőnek majd a levegőbe a gyulai vár fokáról az új esztendő első napján. A három, egyre fokozódó hangerejű durrantás pontban déli tizenkettőkor hangzik majd el.

– Hagyomány a gyulai vár legújabb kori történetében, hogy az új esztendőt XVI. századi lőfegyverek másolataiból leadott lövésekkel köszöntjük. Szabó Árpád gyulai hagyományőrző a vár török ostromának idejében használt lőfegyverek másolataival tüzel majd a levegőbe – tájékoztatták lapunkat.

A különleges köszöntés után a vár lovagtermében fegyver- és viseletbemutatót tartanak az érdeklődőknek. A bemutatón korhű fegyvereket és népviseleteket tekinthetnek meg a látogatók. A kíváncsiskodók megnézhetik azokat a fegyvereket is, amelyekkel a lövéseket leadják.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)