Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Dürer Albert általános iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. december 20. 14:00
Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Dürer Albert általános iskolában
Mézeskaláccsal, furulyaszóval és énekkarral idézték meg az ünnepet

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában december 20-án, amelyre minden diák, szülő és pedagógus hivatalos volt. Az esemény Kónya István alpolgármester köszöntőjével indult, aki úgy fogalmazott: a negyedik gyertya meggyújtása jelzi, hogy elérkezett a Megváltó, és lélekben tiszta szívvel kell felkészülnünk a vele való találkozásra.

kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Karácsonykor mindenkinek ideje van egy kicsit megpihenni, lelassulni és lélekben felkészülni a szeret ünnepére. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mik azok, amiket sikerült teljesítenünk, és mik azok, amiket nem – hangsúlyozta, majd hozzátette: a tervek szerint az iskola hamarosan egy hatalmas sportudvart kap a Gyulai Tankerületi Központ és a város közös munkájának eredményeképpen.  

A folytatásban a fiatalok ünnepi műsorral örvendeztették meg egymást és nézőiket. Elsőként furulyaszóló csendült fel, majd az erdei állatok tánca következett. Karácsonyi ünnepről lévén szó az angyalok tánca sem maradhatott el, utána pedig csellón játszott dallamokat és az énekkar műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az esemény végén az intézményvezető mondott ünnepi köszöntőt. Zámori Ida arról beszélt, hogy az ajándékoknak nem az értéke számít, hanem az, hogy azokkal egy-egy darabot adunk át magunkból. Hozzátette: fontos, hogy az ünnepre koncentráljunk, és valóban várjuk azt, megkeresve magunkban a lelki békét.

Végül természetesen az ajándékozás sem maradt el: az ünnepváró rendezvényről minden vendég egy-egy mézeskaláccsal térhetett haza.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)