Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csige Imrénét köszöntötték kilencvenedik születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. december 18. 13:43
Csige Imrénét köszöntötték kilencvenedik születésnapján
Erzsike néni szerint a munkában és az aktívan töltött hétköznapokban rejlik a hosszú élet titka

Otthonában köszöntötte 90. születésnapján Csige Imrénét a gyulai városvezetés december 18-án. Görgényi Ernő polgármester, Kiss Tamásné képviselő és Becsyné Szabó Márta címzetes főjegyző tortát, virágot és ünnepi emléklapot vittek a születésnaposnak.  

Csige Imrénét Görgényi Ernő, Becsyné Szabó Márta és Kiss Tamásné köszöntötte 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk, Erzsike néni 1927. december 18-án született Hajdúböszörményben. Szülei mezőgazdasággal foglalkoztak, négy gyermekük született. Erzsike néni szeretett iskolába járni, jó tanuló volt, és szívesen továbbtanult volna, de erre nem volt lehetősége. Művelni kellett a földet, ami az ő feladata volt.

Erzsike néniéknél a hosszú élet „családi hagyomány”: párja most 96 éves. Ma lánya családjánál élnek mindketten. Házasságkötésük sem volt mindennapi: Erzsike néni leánytestvére is ugyanabból a családból választott párt magának, Imre bácsi fiútestvére személyében.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az ünnepelt azt mondja: szeretett dolgozni, nagy munkabírása volt, ma is jó fizikai állapotban van. A munka mellett nem nagyon volt más időtöltése, főként a háztartás és a gyermeknevelés töltötte ki mindennapjait.

A párnak három gyermeke született, akik Gyulán, Kecskeméten és Debrecenben élnek, és öt unokával, valamint öt dédunokával ajándékozták meg a büszke nagyszülőket.

Erzsike néni mostanában sem tétlenkedik: időnként maga főzi meg az ebédet, és olvasni is szeret. A hosszú élet titkát is elárulta: szerinte a munka és az aktívan töltött hétköznapok segítenek a szép kort megélni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)