Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A #Sohavégetnemérős alkotóival találkozhattak a gyulaiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2017. december 14. 15:00
A #Sohavégetnemérős alkotóival találkozhattak a gyulaiak
Trecskó Zsófia, Lévai Balázs és Orosz Ákos beszélt a filmről

A legtöbben úgy ültek be a #Sohavégetnemérős című magyar film december 13-i vetítésére, hogy már látták. Vagyis: rajongóként. És bár népes táboruk nem töltötte meg a gyulai művelődési ház színháztermét, a jelenlévők egyöntetűen úgy nyilatkoztak, imádják a produkciót.

#Sohavégetnemérős este a gyulai művelődési ház színháztermében

Fotó: Gyulai Ifjúsági Központ

Nem is tehetnének egyebet, hisz nekik készült, róluk szól. A #Sohavégetnemérős egy zenés, generációs játékfilm, amely mai huszonévesek életérzését, gondolkodásmódját, életritmusát közvetíti, azt járja körül kissé bohókásan, viccesen, hogy miként ismerkednek és keresnek maguknak párt a virtuális térben, a közösségi oldalakon, mi az, ami kitölti napjaikat. Mély, szigorú üzeneteket ugyan nem közvetít, de arra int, legyünk óvatosak, körültekintők, ne tegyük láthatóvá az egész világ számára személyes adatainkkal, sem intimszféránkat.

A produkció alkotói, amiként ezt Gyulán kifejtették, arra törekedtek, hogy olyan tehetséges színészeket mutassanak meg benne, akik még nem töltötték be a negyvenet, és akiket még nem használtak el más filmekben. A szereplőválogatás remekül sikerült, hisz Tiszeker Dániel rendező állítólag a castingok nagymestere: ha muszáj, a legeldugottabb faluba is kimegy, hogy megszerezze emberét. Mindig ráérez arra, melyik figurát kire kell kiosztani.

 

 

Fotó: Gyulai Ifjúsági Központ

Magát a történetet, a film előállítását a Wellhello zenekar hirtelen sikere inspirálta. Lévai Balázs producer, aki egyébként anyai ágon gyulai, arra volt kíváncsi, mi a titka népszerűségüknek. A filmben ezért a banda tagjai is feltűnnek. Mivel a mű fogadtatása eddig rendkívüli, sőt, most már DVD-n is kiadták, úgy döntött, a pécsi sikerzenekarokról is összehoz egy alkotást. Ebben a Halott Pénz éppúgy benne lesz, mint Diaz. Ami még napirenden van, az egy karácsonyi film, árulta el Lévai Balázs, egyszerűen azért, mert ilyen még nem készült Magyarországon.

A 2016. évi #Sohavégetnemérős egy év alatt készült el független filmként, vagyis minimális költségvetésből, és gyorsan, de már kapott díjat Párizsban, illetve Berlinben. A forgatás kiváló hangulatban zajlott, és ez a produkció hangulatát is meghatározta, hangsúlyozták az alkotók.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gyulai Ifjúsági Központ

Trecskó Zsófia és Orosz Ákos néhány kulisszatitokba is beavatta publikumát. Elmondták például, hogy az áruházi jelenetet éjszaka vették fel, amikor kisebb a forgalom, de még így is feltűnt egy-két vásárló körülöttük. Emellett mindnyájan sokat improvizáltak. Mindketten kőszínházi művészek, ám mindketten vállalnak filmszerepeket is. Zsófia épp egy angol nyelvű produkcióban próbál, Ákos pedig a Tátrába készül, mert a következő jelenetét ott fogják felvenni.

Nem biztos, de előfordulhat, hogy a #Sohavégetnemérős ezzel még nem ért véget, közölték a a Gyulai Ifjúsági Központ meghívottjai a szerdai közönségtalálkozón.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)