Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Patkányirtás kezdődik Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. december 03. 09:00
Patkányirtás kezdődik Gyulán
A gyérítést magánszemélyek is kérhetik

Hamarosan még kevesebb patkány lesz a fürdővárosban, mert a következő hónapokban irtás tartanak Gyulán – erről tájékoztatta lapunkat Bányai György, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. üzemvezető-helyettese.

leel-őssy gábor és bányai györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kérdésünkre elmondta: nagyjából tíz éve volt a városban patkányirtás, amit a szakemberek inkább „gyérítésnek” hívnak, hiszen a kártevők teljes kipusztítása lehetetlen.

– A város szükségét látta annak, hogy ez a kérdés újra napirendre kerüljön, ezért az idén megkerestünk egy helyi vállalkozást, amely nemcsak azt vállalta, hogy a várost szabadítja meg a patkányoktól, hanem a belvárosi magánportákat is – árulta el Bányai György.

Hozzátette: november elsejétől a következő év végéig kötöttek szerződést városi patkányirtásról, ami Gyula város belterületét, a csapadékvíz-elvezető rendszert és a helyi szennyvízrendszert foglalja magában.

– Mivel negyedévente 350 lakossági bejelentésig a helyiek felé díjmentes a szolgáltatás, így várjuk azok jelentkezését, akik úgy érzik, hogy patkányirtásra lenne szükség a portájunkon – tette hozzá Bányai György.

Leel-Őssy Gábor, a megbízott vállalkozás ügyvezetője kérdésünkre elmondta: egy saját maguk által szabadalmaztatott, új módszerrel követik majd a Gyulai kártevőket.

– Fontos elmondani, hogy a cél az, hogy a populáció számát egy elviselhető szint alatt tartsuk, ami természetesen igényel egyfajta folyamatosságot is. Mi ezt egy monitoringrendszer segítségével érjük el, aminek a lényege az, hogy elsőként egy jelzőrendszert telepítünk a városban, ami azt mutatja meg, hogy mely területeken milyen szintű fertőzöttséggel számolhatunk – emelte ki a vállalkozás vezetője.

Azt is hozzáfűzte, hogy a fertőzött területeken célzottan hajtanak majd végre vegyszeres védekezést a patkányok ellen.

A helyi magánszemélyek a +36-66-362-377-es telefonszámon kérhetik a patkánygyérítést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)