Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „A nemes, szép élethez tiszta szív és sok-sok szeretet szükséges”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2017. december 02. 14:37
„A nemes, szép élethez tiszta szív és sok-sok szeretet szükséges”
Harruckernes szalagokat avattak a gyulai tornacsarnokban

A végzősök nevében Darócz Adrienne 12/A osztályos tanuló búcsúzott az alma matertől és diáktársaitól a Harruckern iskola december elsejei szalagavatóján Gyula város tornacsarnokában. Az ünnepséget idén is díszes keringő zárta.

A Harruckern szalagavatója a városi tornacsarnokban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Minél műveltebb, civilizáltabb és erkölcsösebb egy nemzet, annál jobb dolga van körében a gyermeknek. Ez a nemzetek kultúrfokának legfőbb fokmérője, mondta Széchenyi István szavait idézve Czeglédiné Szappanos Anita a Harruckern iskola december elsejei szalagavatóján. Az intézményvezető aláhúzta, a jövő záloga a fiatal nemzedék tanultsága, bölcsessége, a szalag ennek a jelképe.

A végzősök feladata most az, mutatott rá Czeglédiné Szappanos Anita, hogy bebizonyítsák saját maguknak is, hogy képesek huzamosabb, intenzívebb ideig mind szellemi, mind fizikai munkát végezni. Ezen tulajdonságok nélkül senki nem boldogulhat, ennyi lesz az elvárás velük szemben a leendő munkahelyükön, vagy a leendő iskolájukban, hangsúlyozta köszöntőjében az igazgató.

 

Czeglédiné Szappanos Anita

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A szalagot kizárólag azok a diákok viselhetik, akik eléggé bátrak és érettek ahhoz, hogy vizsgáikat követően ismeretlen utakra térjenek. Mert a jövő kifürkészhetetlen. Kívánom, hogy a tudás legyen az Önök legfőbb segítője az életben – fogalmazott az intézményvezető, arra kérve a jelen lévő szülőket, támogassák gyermekeiket abban, hogy vágyaik valóra váljanak.

Az iskolaigazgató zárógondolataiban Pázmány Péter szavaival élt. Kiemelte: a nemes, szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok-sok szeretet szükséges.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A himnusz közös eléneklése után az osztályfőnökök feltűzték a végzősök ünnepi ruhájára a szalagokat, majd zenés, táncos, verses műsor következett. Darócz Adrienne (12/A) búcsúbeszédet mondott, Haraszti Noémi szavalt, a Harruckern Gyermektáncegyüttes szilágysági és kartali néptáncokat járt, az Acid Jazz AMI pedig tematikus modern balettel szórakoztatta az egybegyűlteket. Az est fényét azonban idén is a végzősök keringője jelentette.

A hétvégi szalagavatót megtisztelte jelenlétével Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Balogh József szabadkígyósi és Pluhár László eleki polgármester, Hegyesi Sándor, a gyulai szakképzési centrum Szigeti Endre szakképző iskolájának intézményvezetője, Gazdag Mihály, az iskola alapítványának kuratóriumi elnöke, Kovács Zsuzsanna, a képzési központ főigazgatója és helyettese, Jancsurák József. A rendezvényen külön köszöntötték az intézmény partnereinek és társtanműhelyeinek vezetőit, nyugalmazott igazgatóit, valamint a romániai testvériskola küldöttségét, amely az Arad megyei Borossebesből érkezett.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)