Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Budapesti Építészkamara különdíját kapta az Almásy-kastély

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. november 29. 16:35
A Budapesti Építészkamara különdíját kapta az Almásy-kastély
Az elismerés a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázathoz kapcsolódik
Az Almásy-kastély Látogatóközpont színvonalas megvalósításáért a Budapesti Építészkamara különdíját ítélték oda a gyulai önkormányzatnak, valamint a tervező és a kivitelező cégnek, a Földes és Társai Építésziroda Kft.-nek és a Modinvest Kft.-nek – tájékoztatta lapunkat Béres István, Gyula főépítésze. 

Az elismerés a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázathoz kapcsolódik. A zsűri a koncepciót, az építészeti, a műszaki és a kivitelezési színvonalat, a környezettudatosságot, a projekt eredményességét, valamint a társadalmi hasznosságot vette figyelembe az értékelésnél.

„A végleges kutatási eredmények alapján jellemzően az Almásyak építkezéseinek korszaka köszön vissza a legmodernebb anyagok és technológia alkalmazásával végrehajtott műszaki helyreállítás után a 21. századi látogatóközpont funkcióját kapó, újjászületett kastélyban. A kastély közkinccsé vált, parkjával együtt mindenki számára nyitva álló kulturális és közösségi térként szolgálja a város vonzerejének növelését, valamint a vendégek és a helyi polgárok igényeit, nemcsak kenyeret adva az itt élőknek, de egyúttal szebbé, élhetőbbé is téve Gyulát” – olvasható a méltatásban.      
             
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

 

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)