Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szoros mérkőzésen szerzett fontos pontokat a serdülő-kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 16. 13:00
Szoros mérkőzésen szerzett fontos pontokat a serdülő-kézilabdacsapat
Kiskunhalas UKSC–Gyulasport NKft. 26–28 (14–13)

A leány-serdülőbajnokság kilencedik fordulójában a Gyulasport Nkft. csapata a Kiskunhalas UKSC otthonába utazott november 15-én. A fürdővárosi gárda a tabella negyedik helyéről érkezett a bajnoki helyezés megtartása miatt fontos párharcra.

____Eredeti-gyulasport_serdulo.JPG

Továbbra is kiváló bajnoki formát mutatnak a Belli-lányok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.: Hudák D., Anderlik A. 8, Csukás O. 1, Tóth M. 2, Balázs E. Bicskei B. 14/6 és Felczán Cs. 1. Csere: Gyetvai D., Kertes S., Németh Cs., Szegedi Sz. 2, Kovalovszki J.,  Papp B. Braun D. és Juhász Zs. Edző: Majorné Horváth Izabella.

Mint azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai gárda már az autóbuszon feltüzelte magát az általa ismeretlen csapat ellen. Azzal a bemelegítésnél szembesültek a Belli-csapat tagjai, hogy ellenfeleik igencsak magassági fölényben vannak. A hazaiak ezt jól kihasználták, főleg a támadásaik voltak eredményesek: könnyedén átlőtték a vendégek védelmét. Ennek is köszönhetően a kiskunhalasiak a 22. percre háromgólos vezetést dobtak össze (13–10).

Majorné Horváth Izabella azonban gyorsan védekezést váltatott tanítványaival, akik átálltak emberfogásra, és megnyitották védelmüket. A változtatásnak köszönhetően időben kilépve megakadályozhatták az ellenfél játékosait a labda átvételében, és technikai hibákra késztették őket. A taktikai váltás meghozta gyümölcsét, hiszen a „várvárosiak” két percen belül kiegyenlítették a párharcot. Az igyekezet ellenére az első játékrész utolsó gólját a hazaiak érték el (14–13).

A második félidőre egy felpaprikázott gyulai csapat lépett pályára, aminek eredményeként a kilencedik percben már négygólos vezetés róhattak a jegyzőkönyvbe. (17–21).

Ebben az időszakban sokat jelentett Bicskei Borbála rutinja, Balázs Enikő védekezésben és támadásban mutatott kombinatív, emberfogó játéka, Braun Dóra védő munkája, de Anderlik Andrea élményszámba menő, szélről lőtt góljai is sokat löktek a vendégek szekerén.

A forduló párharcában késhegyre menő csatát vívott egymással a két keret, a mérkőzés végén nüansznyi különbséggel a fürdővárosiak vihették haza a győzelemért járó pontokat.

A Gyulasport Nkft. serdülőcsapata pontazonossággal áll a 3–4. helyen, és továbbra is harcban maradt az első helyért vívott versenyfutásban. A következő fordulóban a Belli-csapat hazai pályán fogadja majd a szerényebb képességekkel rendelkező Tisza Volán SC együttesét.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)