Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megyei válogatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 13. 14:15
Megyei válogatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség Gyulán
A Gyulasport NKft. öt játékosa mutatta meg tudását a régiós válogatottba kerülésért

A Magyar Kézilabda Szövetség Gyulán tartotta megyei kiválasztóját november 13-án. A három éve futó rendezvényen a serdülőkorú leányok mutathatták meg képességeiket.

Öt gyulai játékos vágott neki a kiválasztásnak

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Mint azt Fabulyáné Kovács Tímea, a Békés megyei Kézilabda Szövetség elnöke kérdésünkre elmondta, a kiválasztó célja egy olyan adatbázis kialakítása, amelynek segítségével egy bő válogatott keretet tudnak kialakítani.

– A feladatok és gyakorlatok alapján tájékozódhatnak a szakemberek arról, hogy a játékosok milyen terheltségi állapotban vannak és milyen fizikai képességekkel rendelkeznek.

A kiválasztó első lépéseként megyei szinten válogatnak a tehetségek között, majd a régiós rosta után az országos keretbe kerülhetnek a fiatalok. Az országos csapat először nyolcvan főt foglal magába, majd ezt a számot a végleges negyvenfős létszámra szűkítik.

A válogatóra a klubok ajánlásai alapján kaptak meghívót az ifjú kézilabdázók. A fiatal sportolók Papp György európai mesteredző, a serdülőválogatott szövetségi edzőjének vezetésével különböző ügyességi feladatokat hajtottak végre, melyek végrahajtását különböző szempontok alapján mértek le a szakemberek.

A megyei számos klubjából érkeztek játékosok a fürdővárosi megmérettetésre, akik között öt gyulai játékos is megtalálható volt.

Mint azt Majorné Horváth Izabella, a Gyulasport NKft. vezetőedzője elmondta, öt játékosa vágott neki a próbának.

– Együttesünkből Gyetvai Dorina, Szegedi Szimóna, Kovalovszki Jana, Papp Brigitta és Kertes Sarolta mutathatta meg képességeit. Reméljük, a lányok közül minél többen képviselhetik majd városunkat a régiós válogatón.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)