Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mozgást népszerűsítették az idősek körében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. november 09. 23:18
A mozgást népszerűsítették az idősek körében
Csaknem háromszázan érkeztek Gyulára, a nyugdíjasok országos fesztiváljára

A mozgásfesztivál megnyitója az Erkel Hotelben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Csaknem háromszázan vesznek részt november 9–11. között a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség mozgásfesztiválján, Gyulán.

Hegyesiné Orsós Éva, a szövetség elnöke lapunknak felidézte: a jelenleg több mint ezer idősklubot összefogó szervezetet 28 évvel ezelőtt hozták létre. Mint kifejtette, az alapítók célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak a nyugdíjas korosztálynak.

Kiemelte, számos olyan közösségi programot szerveznek, amely javíthatja az idősek életminőségét. Hozzátette: a szövetség több művészeti csoportot is működtet, és kiemelt figyelmet fordít a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére. Az elnöktől azt is megtudtuk, Békés megyében mintegy ötven klubja van a szervezetnek.

 

Hegyesiné Orsós Éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Hegyesiné Orsós Éva lapunknak arról is beszélt, hogy többen először járnak a fürdővárosban. Mint kifejtette, a fesztiválnak olyan helyszínt kerestek, amelynek a természeti és a kulturális értékei is egyedülállók.

A háromnapos rendezvénynek otthont adó Erkel Hotelben kézművesvásárral, valamint szórakoztató és sportprogramokkal várják a résztvevőket. Az idősek a gerinc­jógától a táncokon át a tajcsiig számos mozgásformát kipróbálhatnak, és a Gyulai Várfürdő akvafitnesz-foglalkozásaiba is bekapcsolódhatnak.                     

Az elnök érdeklődésünkre a nemrégiben megalakult nyugdíjas-szövetkezetek kapcsán azt mondta: olyan intézkedésekre lenne szükség, amelyek lehetővé tennék, hogy a nyugdíj előtt állók – ha akarnak és tudnak – a munkahelyükön maradhassanak. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

 

GYULAI HÍRLAP • 2017. november 10. 16:54
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)