Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tesztnapot tartott a Csiszér-Gép Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. november 09. 18:00
Tesztnapot tartott a Csiszér-Gép Kft.
A legújabb generációs gépek mellett egy motorfűrészes szobrászmester munkáját is megcsodáltuk

Tesztnapot tartott a Csiszér-Gép Kft. november 9-én békéscsabai üzletében, amelyen a legújabb generációs Stihl gépeket próbálhatták ki az érdeklődők. Akik ellátogattak a boltba, azt is megtekinthették, hogy milyen, amikor igazán hozzáértő kezekbe kerül egy motoros fűrész, ugyanis Gáborecz István motorfűrészes szobrászmester tartott bemutatót a tesztnap alkalmából.

gáborecz istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Akkumulátoros tesztnapot tartunk, amelyen a Stihl legújabb generációs gépeit mutatjuk be, amelyeket ki is lehet próbálni működés közben – mondta Csiszér Attila, a Csiszér-Gép Kft. vezetője. – Háromféle gépcsaládról beszélünk: kiskerti, közepes és profi felhasználásra gyártott gépeket lehet kipróbálni.

Akik kilátogattak a tesztnapra, azok akkor sem unatkozhattak, ha nem akarták kipróbálni a gépeket, ugyanis az üzlet előtt tartott bemutatót Gáborecz István motorfűrészes szobrászmester, aki először a televízióban találkozott ezzel a különös művészeti ággal.

– Szerettem volna kipróbálni, de az anyagi helyzetem nem engedte meg, hogy profi gépekkel dolgozzak, ezért kerestem a lehetőségeket, hogy kipróbálhassam magam. Jelentkeztem egy erdészeti versenyre, amelynek keretén belül tartottak láncfűrészes szobrászkodást is. Ott indult el a történet.

A szobrászmester kifejtette, hogy általában a fa adja meg, hogy mit lehet kialakítani belőle, nem szokta pontosan megtervezni előre a kifaragott alakzatot. A faszobrászat mellett jeget is farag egy magyarországi cégnek, amely természetesen teljesen más, mint a fa.

– Az, hogy szezonális lenne a jégszobrászat, az nem igaz, hiszen nyáron is csinálunk szobrokat esküvőkre, céges partikra, nagyobb rendezvényekre, tehát nem lehet leszűkíteni egy adott időre. A rönkszobrászkodás viszonylag szezonális, a téli időszakban nem igazán szoktam űzni.

Akik kíváncsak Gáborecz István alkotásaira, azok megtalálhatják őt a Facebookon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)