Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Maradt a realitás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 06. 14:50
Maradt a realitás
Gyulai SE–Felföldi István SE 24–37 (10–19)

A Békés megyei kézilabda-bajnokság nyolcadik fordulóját rendezték meg november 4-én. A Gyulai SE együttese a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban fogadta a bajnoki éllovas Felföldi István SE gárdáját.

____Eredeti-gyulai_se.JPG

Támadásban hatékonyak, védekezésben hatástalanok a gyulai kézilabdások

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulai SE: Mészáros, Sztanojev, Makán, Sárkány, Urbán, Lapis, Kneifel, Tóth Sz., Képíró és Zvolenszki. Vezetőedző: Turek Tamás.

A mérkőzés egyperces néma főhajtással indult, a csapatok és a szurkolók közösen emlékeztek a héten elhunyt egykori gyulai edzőre, Pataki Ferencre.

A Turek Tamás vezette együttes hamar hátrányba került, hiszen a 4. percben már négy góllal elhúztak az újkígyósiak. A gyulaiak az egész mérkőzésen szaladtak az eredmény után, így sikerült megtartaniuk a néhány gólos különbséget. A több szempontból is rendkívül kellemetlen ellenfélnek azonban egy percig sem kellett veszélyben éreznie győzelmét.

Mint azt Turek Tamás elmondta, a hazai csapat saját mentális korlátain túl gyakorlatilag a különbséggel harcolt az összecsapás során.

– A védekezés hiányosságai és az elkövetett hibák ellenére a játékban felfedezhetők voltak a fejlődés jelei.

A támadásban hatékonyan működő hazai alakulat védekezésben bukta el a mérkőzést, hiszen a parádés befejezéseket a rendkívül szellős védekezés ásta alá. Amennyiben a gyulaiak hátsó sorban egyensúlyt tudnak teremteni, bárki ellen eséllyel léphetnek majd pályára. Jó hír viszont, hogy a kapusteljesítményben javulás érzékelhető, ami a kiegyenlített teljesítmény egyik alapköve.

– Ha az átlag feletti technikai hibák mennyiségével nem kellene számolnunk, talán egy szorosabb mérkőzést is játszhattunk volna. Továbbra is sokat kell dolgoznunk a védekezésünkön és a csapat adottságaira szabott támadási variációkon – mondta el a mérkőzés után a vezetőedző.

A Gyulai SE csapata a bajnokság következő fordulójában a HC Szarvas ellen vendégszerepel.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)