Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Formát adtak, és színt kölcsönöztek az élet csendjének

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2017. november 03. 22:53
Formát adtak, és színt kölcsönöztek az élet csendjének
A Boróka egyesület öt alkotója állított ki a Mogyoróssy könyvtárban

Az élet csendje címmel nyílt meg november 3-án a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület alkotóinak időszaki kiállítása a Mogyoróssy János Városi Könyvtár kiselőadótermében. Az őszi tárlat december 7-ig tekinthető meg díjtalanul.

____Eredeti-_DSC7285.jpg

a kiállítók és bokor ildikó a Könyvtár kiselőadótermében

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J.

– Nem véletlen, hogy a kiállítás témája az élet csendje. Nem véletlen, mert ősz van, és gyönyörű, kellemes az idő – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az öt műkedvelő alkotó kiállítását Bokor Ildikó, a Boróka egyesület elnöke.

A tárlat ötletgazdája úgy vélte, a kiállított festmények és kisplasztikák azt a szépséget tükrözik, amit az ősz hoz magával. Marosán Rózsa, Orestyák Mária, Ökrösné Kondorosi Julianna, Sütő Jánosné és Fábián Irén munkáin át az ember picit elcsendesülhet, hátradőlhet, és nem csak a képzőművészet magasztosságát láthatja meg, hanem a lélek mélységeibe is elmerülhet, felkészülhet a télre, a tavaszra.

Miután megköszönte a kiállítóknak a közreműködést és a segítséget, Bokor Ildikó bevallotta, maga is meglepődött, amikor meglátta az alkotások sokaságát a falon. Úgy fogalmazott, a képek csodálatosak, jó hatást gyakorolnak az ember szívére.

A Boróka egyesület programsora a jövő héten konferenciával, előadásokkal és zenés-irodalmi esttel folytatódik. A legfontosabb tudnivalókról Bokor Ildikó videós interjúban tájékoztatja lapunk olvasóit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)