Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csuszinak, azaz Rusznyák Csabának nyílt kiállítása a gyulai városháza dísztermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. KULTÚRA • 2017. október 01. 11:00
Csuszinak, azaz Rusznyák Csabának nyílt kiállítása a gyulai városháza dísztermében
Lapunk fotósának tárlata a gyulai nemzetközi nyugdíjas stafétákba nyújt bepillantást

Rusznyák Csaba, lapunk fotósa a kezdetek óta fényképezi rendszeresen a gyulai nemzetközi nyugdíjas stafétát. A gyulai városháza dísztermében az utóbbi öt évben készített csaknem másféle ezer képéből mutat be egy válogatást. A tárlatot az idősek világnapja alkalmából szeptember 29-én nyitották meg. 

____Eredeti-IMG_6243.jpg

Rusznyák Csaba tárlata a gyulai nemzetközi nyugdíjas stafétákba nyújt bepillantást

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A kiállítót, Rusznyák Csaba fényképészt Csonka György, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke mutatta be a jelenlévőknek. Méltatásában mókásan megjegyezte, a Csuszi egy olyan név, amit feltétlenül meg kell jegyezni, majd egy kis anekdotát is előadott ezzel kapcsolatban. Amikor Rusznyák Csaba tizenkét éve a Gyulai Hírlaphoz került fotós munkatársként, valaki megkérdezte az egyik kollégáját, ismeri-e „a Rusznyákot”? Az érdeklődő erre azt a választ kapta, hogy nem. Ez csak azért fordulhatott elő, mutatott rá Csonka György, mert akkoriban szinte mindenki csak Csusziként emlegette és ismerte Csabát a városban. Azóta valamennyien megtanulták: Csuszi azonos Rusznyák Csabával.

A megnyitón Csonka György kifejtette, Gyula városában immár ötödik esztendeje zajlik az a programsorozat, amit nyugdíjas stafétának neveznek, és amit mára nemzetközivé sikerült kiszélesíteniük, hisz Arad és Nagyszalonta részvételével folyik, jövőre pedig Komáromot is bekapcsolják a közösségformáló játékokba. A rendezvényt Bagyinszki Zoltán álmodta meg, megvalósításába pedig a település nyugdíjasait is bevonta.

 

____Eredeti-IMG_6204.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Bagyinszki Zoltánnak a mai rendezvény a hattyúdala, decemberben ugyanis leveszi a városháza mezét, és felveszi a nyugdíjasokét. Ehhez kívánok erőt, egészséget, boldogságot – zárta gondolatait a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

A kezdeményező szerepében jelenlévő Bagyinszki Zoltán arra világított rá, hogy Rusznyák Csabához közel 30 éves barátság fűzi. Egy kiváló szakemberről van szó, aki napi öt-hat városi rendezvényt dokumentál, teljesítménye, kitartása elismerést, dicséretet érdemel. A nyugdíjasok nevében külön is megköszönte, hogy a nemzetközi stafétákat is rendszeresen végigfotózta, és bíznak benne, hogy képes összeállítása más településeken is kiállítási teret fog kapni a közeljövőben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)