Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán ad koncertet a Kaláka zenekar

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2017. szeptember 27. 13:00
Gyulán ad koncertet a Kaláka zenekar
Programajánló
____Eredeti-kalaka.jpg

Szeptember 27-én, szerdán 20.30-tól a Kaláka zenekar lép fel az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Forrás: Kalaka.hu

Mogyoróssy János Városi Könyvtár

Október 2–7. között rendezik meg az Őszi Könyvtári Napokat. A rendezvénysorozat első napján, október 2-án 17 órától Gazda Józsefet látják vendégül, aki Kovásznáról érkezik köteteivel a könyvtár előadótermébe. A szerző legvéresebb évszázad címmel mutatja be könyveit, melyek témáját a magyarság és az erdélyi magyarság huszadik századi hányattatásai, a vörös terror kevéssé ismert bűnei adják. Bár Arany János-emlékévet ünnepelünk, Békés megyében Sinka István születésének 120 éves évfordulóját sem illik figyelmen kívül hagyni. Ennek jegyében a Gyulai Arany János Művelődési Egyesület október 3-án 17 órától várja tagjait és az érdeklődőket Vaszkó Tamás előadására, amely a fekete bojtár életét eleveníti föl. 2017-ben is sok jelentkező vállalta a könyvtár Nagy Olvasási Kihívását, s közülük számosan teljesítették is a 25 tételes kihívási listát. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra október 4-én 17 órától kerül sor a Simonyi-olvasóteremben, ahol több sikerkönyv szerzője, Szurovecz Kitti lesz a díszvendég. Az író a nyeremények átadását is vállalta. Gyulaváriban, a fiókkönyvtárban évek óta sikerrel működik a Baba-mama Klub, melynek következő programját október 5-én 10 órától rendezik meg. A délelőtt témája a biblioterápia, illetve A népmese a gyermeknevelésben lesz, melyről Schriffert-Tóth Eszter könyvtáros beszél majd a klub tagjainak. A zárórendezvény szintén a gyermekekhez kapcsolódik, hiszen a könyvtári hét a hagyomány szerint kézműves délelőttel zárul október 7-én. A programra 10 és 12 óra között várják a játékos kedvű érdeklődőket a gyermekkönyvtárba.  

Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériája

Ale Ildikó képzőművész Vetületek című tárlata október 15-ig látogatható.

Kohán képtár

Szeptember 28-án, csütörtökön 17 órakor Domján József Kossuth-díjas festő- és grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás. Köszöntőbeszédet mond Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A kiállítást Bordás István, a Sárospataki Képtár igazgatója nyitja meg. A megnyitón közreműködik Téglás Ferenc zenetanár. A tárlat november 19-ig tekinthető meg.

Vigadó

Szeptember 28-án, csütörtökön 20.30-tól az Anna and the Barbies lép színpadra. A jegyár 1000 Ft. A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete hatodik alkalommal rendezi meg a gyulai Hídi Sétát szeptember 30-án, szombaton 14 órától. A rendezvényen ingyenes ismeretterjesztő és szórakoztató előadásokkal, egészségügyi szűrésekkel várják az érdeklődőket. 18 órakor a jelenlévők a belvárosi hídon át a Világóráig sétálhatnak, ahol a mellrák elleni küzdelem jelképeként rózsaszín lufikat engedhetnek a magasba.

Erkel Ferenc Művelődési Központ

Szeptember 27-én, szerdán 20.30-tól a Kaláka zenekar ad koncertet.

Erkel Ferenc Zeneiskola nagyterme

Október 3-án, kedden 18 órától a zene világnapja alkalmából a zeneiskola tanárai ingyenes hangversenyt adnak.

Czene-tanya

Szeptember 30-án, szombaton Zenei baráti találkozót rendeznek. Az összejövetel 10 órakor a Megyeház utca és a Munkácsy utca sarkán Pfeiffer Ede emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődik. A találkozó 11 órakor a Czene-tanyán folytatódik, ahol köszöntőt mond dr. Zsigmondné Pap Éva főiskolai docens, majd komolyzenei tételeket hallhatnak a vendégek.

Várkert

Szeptember 30-án, szombaton 16.25-kor adják át a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány által beszerzett mentőautót. Az ünnepélyes átadót megelőzően 14 órától családi programokkal várják a látogatókat. Eső esetén a rendezvényt az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartják meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)