Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csak tiszta forrásból!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2017. szeptember 30. 15:50
Csak tiszta forrásból!
A gyulai bibliotékában október 2–7. között rendezik meg az Őszi Könyvtári Hetet

Az Országos Könyvtári Napokat október első teljes hetében rendezik meg Magyarországon, a programsorozatot összefoglaló címe: Csak tiszta forrásból! A gyulai városi bibliotéka Őszi Könyvtári Hete október 2–7. között ehhez az eseménysorhoz kapcsolódik.

A rendezvénysorozat első napján, október 2-án 17 órától Gazda Józsefet látják vendégül, aki Kovásznáról érkezik köteteivel a könyvtár előadótermébe. A szerző legvéresebb évszázad címmel mutatja be könyveit, melyek témáját a magyarság és az erdélyi magyarság huszadik századi hányattatásai, a vörös terror kevéssé ismert bűnei adják.

Bár Arany János-emlékévet ünneplünk, Békés megyében Sinka István születésének 120 éves évfordulóját sem illik figyelmen kívül hagyni. Ennek jegyében a Gyulai Arany János Művelődési Egyesület október 3-án 17 órától várja tagjait és az érdeklődőket Vaszkó Tamás előadására, amely a fekete bojtár életét eleveníti föl.

2017-ben is sok jelentkező vállalta a könyvtár Nagy Olvasási Kihívását, s közülük számosan teljesítettek is a 25 tételes kihívási listát. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra október 4-én 17 órától kerül sor a Simonyi-olvasóteremben, ahol több sikerkönyv szerzője, Szurovecz Kitti lesz a díszvendég. Az író a nyeremények átadását is vállalta.

Gyulaváriban, a fiókkönyvtárban évek óta sikerrel működik a Baba-mama Klub, melynek következő programját október 5-én 10 órától rendezik meg. A délelőtt témája a biblioterápia, illetve A népmese a gyermeknevelésben lesz, melyről Schriffert-Tóth Eszter könyvtáros beszél majd a klub tagjainak.

A zárórendezvény szintén a gyermekekhez kapcsolódik, hiszen a könyvtári hét a hagyomány szerint Kézműves délelőtt-tel zárul október 7-én. A programra 10 és 12 óra között várják a játékos kedvű érdeklődőket a gyermekkönyvtárba.   

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)